Jos tähän ruokaan käyttää koko purkillisen pineapple salsaa, jää suutuntumana ihan mukava pienoinen jälkipotku/jälkipolte...noin niinkun hyvässä mielessä. Miedommasta tykkäävät eivät hurauta ihan koko salsa purkillista sekaan.
Uunibroileria tomaattisessa kastikkeessa
530 g broilerin filepihvejä (maustamaton pienempi pakkaus)
öljyä paistamiseen
suolaa
mustapippuria myllystä
Päälle seos:
1 iso keltasipuli
1 iso punainen suippopaprika
200 g creme fraichea (maustamaton)
1 dl vettä
3 pulleaa valkosipulin kynttä
suolaa (noin tl)
hunajaa (noin 1 rkl)
soijakastiketta (noin ½ rkl)
mustapippuria myllystä
1 prk pineapple salsaa (tex mex, santa maria), medium, lasinen prk... jos tykkäät miedommasta, laita vajaa purkillinen
Ruskista lihat pannulla tilkassa öljyä kokonaisina tai puolita lihat, kuten minä tein. Laita lihat uunivuokaan ja mausta ne suolalla ja pippurilla ja laita lihat sellaisenaan 175 - 200 asteiseen uuniin kypsymään siksi aikaa kun tekaiset päälle tulevan seoksen eli reipas 5 min.
Tee päälle tuleva seos: Paloittele paprika isoiksi haarukkapaloiksi ja lohko kuorittu sipuli. Freesaa aineksia pannulla pari min ja lisää sekaan kaikki muut ainekset. Kiehauta ja tarkista makua....hae mieleinen suolaisen ja makean suhde. Kaada seos lihojen päälle uunivuokaan. Jatka ruoan kypsentämistä uunissa 30-40 min. Tarkista lihojen kypsyys lihapalan keskeltä...joko mittarilla (väh 75 astetta) tai tekemällä viilto ja katsomalla että liha näyttää kypsältä eli valkoiselta/vaalealta. Minulla ruoka hautui lähemmäs tunnin miedossa uunissa, kun ei syöjiä näkynyt kotosalla...
Me söimme broilerin riisi-maissiseoksen ja vihersalaatin kera.
Meillä tätä ruokaa tehään ehottomasti toistekkin.
Kommentit