Minä paistelin kahden kokoisia sydämiä... jäähtyneiden keksien täytteeksi laitoin kantarellintuorejuustoa
Juustosydämet
150 g voita tai margariinia
2½ dl vehnäjauhoja
2½ dl juustoraastetta
½ tl leivinjauhetta
½ tl paprikajauhetta
voiteluun munaa
koristeeksi seesamin- tai unikonsiemeniä
kylmien sydämien täyttämiseen esim. maustettua tuorejuustoa, kalatahnaa, kinkkutahnaa tms
Sekoita/nypi pehmeä (ei siis sulatettu) rasva, juusto ja kuivat ainekset käsin tasaiseksi taikinaksi. Paista koekakku. Kaulitse taikina n. ½ cm paksuiseksi levyksi ja ota sydänmuotilla ( tai muulla haluamallasi muotilla) kakkuja. Voitele pinta munalla, koristele ja paista sydämet n. 200 asteessa 7-10 min. Jäähdytä juustosydämet ja täytä esim. maustetulla tuorejuustolla (kaksi vastakkain ja täyte väliin) tai nauti sellaisenaan teen tai kahvin tai vaikkapa viinin kera. Sopivat myös oikein hyvin juustotarjottimelle.
Huom! säilytettävä jääkaapissa Muutamaa päivää pidempään ei kannata säilytellä. Täyttämättöminä voidaan pakastaa.
Joulun alla olen joskus tehnyt näitä tähden mallisina ja tarjonnut glögin lisänä. Tästä annoksesta tulee 15-20 kpl täytettyjä juustosydämiä/tähtiä/neliöitä/kolmikulmaisen mallisia tms....
Kommentit