IMG_20241113_123508_edit_111156374384003

Lyhytaikainen ilo oli näköjään, että Vuodatuksen blogit päivittyisivät taas lähes vuoden jälkeen Parhaat ruokablogit sivustolle. Muutaman päivän toimi, vaan 7.11 alkaen taas eivät päivity ainakaan uusimpiin postauksiin.

Vaan nyt asiaan...

Tämä kana/broilerikastike on nimetty Kotikokki-sivustolla maailman parhaaksi kanakastikkeeksi. Karsastan tällaisia nimityksiä ite suunnattomasti. Hyvää tämä on, mutta ei minusta maailman parasta. Makuasioitahan nämä toki ovat. Aika monta kertaa vastaavaa ollaan meillä tehty, mutta näemmä blogiin asti ohje ei ole päässyt aikasemmin, vaan korjaanpa asian nyt. Alkuperäisessä ohjeessa ruoka tehdään hunajamarinoiduista lihoista. Niistä en ole tätä kokeillut tehä, koska valmiiksi marinoidut lihat eivät  vaan oo meidän juttu. Lisäsin ohjeeseen käyttämäni mausteet, mutta tokihan tätäkin broilerikastiketta voi maustaa oman maun mukaan millä mausteilla vaan.

Tälleen syntyi minun versio broileri-ananas-paprika-fetakastikkeesta.

Broileri-ananas-paprika-fetakastike  (Ruoan alkuperäinen nimi on Kotikokki-sivustolla maailman paras kanakastike)

(Meillä tämä määrä meneee kaksistaan syödessä tai 3 pientä annosta esim keitetyn riisin kanssa syötäväksi)

250 g maustamattomia kanan filesuikaleita

1 iso keltasipuli hienonnettuna

2-3 valkosipulin kynttä hienonnettuna

öljyä/muuta mieleistä rasvaa lihojen paistamiseen

_______________

2 dl ruokakermaa

noin 1 dl vettä

1 kanaliemikuutio murustettuna

soijakastiketta

paprikajauhetta

curryä

hunajaa

sitruunapippuria/mustapippuria

valkopippuria

suolaa?

_______________

1 suippopaprika pieninä suikaleina/kuutioina

1 pieni prk ananasta paloiteltuna (ota liemi talteen)

_______________

100-125 g fetajuustoa (murustetaan kypsään ruokaan)

Valmistaminen

Ruskista lihat ja sipulit paistinpannulla vähässä rasvassa.

Lisää pannulle kerma ja vesi sekä kaikki mausteet. 

Kypsennä 10-15 min. ilman kantta (kastikeosuus sakenee, kun nestettä haihtuu)

Lisää sekaan paprikasuikaleet ja ananaspalat. Myös ananasmehua voi lisätä nesteeksi.

Anna ruoan kypsyä vielä noin 10 min ilman kantta, jotta kastikeosuus paksunee sopivaksi. (Jos kastikkeesta sattus tulemaan liian sakeaa, lisää loraus vettä tai ananasmehua.)

Lisää kastikkeeseen murustettu feta ja kuumenna vain sen verran, että feta sulaa sekaan.

Tarkista kastikkeen maku.

GridArt_20241114_095338368.jpg

Fetajuuston tilalle voi tietenkin laittaa muutakin juustoa. Vähän kaipasi kastike lisämakuja, joten rouhasin vielä mustapippuria lisää. Minä en mausta kun suolalla keitetyn riisin, joten mausteita laitoin aika reilusti kastikeeseesn. Kannattaa maistella ihan keitetyn riisinkin tms kanssa kastiketta.

IMG_20241113_123517_edit_112742288619804

Salaattia ja kotitekoista mustaherukkahilloa otettiin lisäkkeeksi broileri-riisiaterialle. Kanssasyöjä ei niin kauheen ihastunut ole tuoreeseen basilikaan tai persiljaan, vaan minä tykkään, joten ne päätyvät monasti vasta omaan annokseeni.