Lyhytaikainen ilo oli näköjään, että Vuodatuksen blogit päivittyisivät taas lähes vuoden jälkeen Parhaat ruokablogit sivustolle. Muutaman päivän toimi, vaan 7.11 alkaen taas eivät päivity ainakaan uusimpiin postauksiin.
Vaan nyt asiaan...
Tämä kana/broilerikastike on nimetty Kotikokki-sivustolla maailman parhaaksi kanakastikkeeksi. Karsastan tällaisia nimityksiä ite suunnattomasti. Hyvää tämä on, mutta ei minusta maailman parasta. Makuasioitahan nämä toki ovat. Aika monta kertaa vastaavaa ollaan meillä tehty, mutta näemmä blogiin asti ohje ei ole päässyt aikasemmin, vaan korjaanpa asian nyt. Alkuperäisessä ohjeessa ruoka tehdään hunajamarinoiduista lihoista. Niistä en ole tätä kokeillut tehä, koska valmiiksi marinoidut lihat eivät vaan oo meidän juttu. Lisäsin ohjeeseen käyttämäni mausteet, mutta tokihan tätäkin broilerikastiketta voi maustaa oman maun mukaan millä mausteilla vaan.
Tälleen syntyi minun versio broileri-ananas-paprika-fetakastikkeesta.
Broileri-ananas-paprika-fetakastike (Ruoan alkuperäinen nimi on Kotikokki-sivustolla maailman paras kanakastike)
(Meillä tämä määrä meneee kaksistaan syödessä tai 3 pientä annosta esim keitetyn riisin kanssa syötäväksi)
250 g maustamattomia kanan filesuikaleita
1 iso keltasipuli hienonnettuna
2-3 valkosipulin kynttä hienonnettuna
öljyä/muuta mieleistä rasvaa lihojen paistamiseen
_______________
2 dl ruokakermaa
noin 1 dl vettä
1 kanaliemikuutio murustettuna
soijakastiketta
paprikajauhetta
curryä
hunajaa
sitruunapippuria/mustapippuria
valkopippuria
suolaa?
_______________
1 suippopaprika pieninä suikaleina/kuutioina
1 pieni prk ananasta paloiteltuna (ota liemi talteen)
_______________
100-125 g fetajuustoa (murustetaan kypsään ruokaan)
Valmistaminen
Ruskista lihat ja sipulit paistinpannulla vähässä rasvassa.
Lisää pannulle kerma ja vesi sekä kaikki mausteet.
Kypsennä 10-15 min. ilman kantta (kastikeosuus sakenee, kun nestettä haihtuu)
Lisää sekaan paprikasuikaleet ja ananaspalat. Myös ananasmehua voi lisätä nesteeksi.
Anna ruoan kypsyä vielä noin 10 min ilman kantta, jotta kastikeosuus paksunee sopivaksi. (Jos kastikkeesta sattus tulemaan liian sakeaa, lisää loraus vettä tai ananasmehua.)
Lisää kastikkeeseen murustettu feta ja kuumenna vain sen verran, että feta sulaa sekaan.
Tarkista kastikkeen maku.
Fetajuuston tilalle voi tietenkin laittaa muutakin juustoa. Vähän kaipasi kastike lisämakuja, joten rouhasin vielä mustapippuria lisää. Minä en mausta kun suolalla keitetyn riisin, joten mausteita laitoin aika reilusti kastikeeseesn. Kannattaa maistella ihan keitetyn riisinkin tms kanssa kastiketta.
Salaattia ja kotitekoista mustaherukkahilloa otettiin lisäkkeeksi broileri-riisiaterialle. Kanssasyöjä ei niin kauheen ihastunut ole tuoreeseen basilikaan tai persiljaan, vaan minä tykkään, joten ne päätyvät monasti vasta omaan annokseeni.
Kommentit