original_149f6c9c-6ae2-4e52-9853-e759f89

Valkosuklaa ei ole kokskaan ollut lempparisuklaa leivonnassa, vaan kun sitä oli kertynyt kaappiin, niin laitoin sitä lisämaustamaan kuivatuista karpaloista tehtävää kakkua. Mulla oli vähän naftisti karpaloita, vaan en tuoreita tähän halunnut laittaa. Hyvää kakkua näinkin, vaikka karpaloita voisikin enemmän olla. Minä leikkelin karpalot saksilla pienemmiksi, vaan jos ei näin malta tehä, niin ne kannattaa sekoittaa jauhojen sekaan. Suklaamäärän mitoitin kakuissani niin, että 1 pandan valkosuklaalevy (145 g) sai luvan piisata kahteen kakkuun.

Ohjeella tulee 1 kpl kakkuja 1,8 litran vuokaan.

Valkosuklaa-karpalokahvikkaku

(käyttämäni vuoan tilavuus oli 1,8 litraa ja vuoka tulee ihan täyteen)

200 g voita

200 g sokeria

4 isoa munaa

250 g vehnäjauhoja ( 1 dl = n. 65 g)

2 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

ripsaus suolaa

0.75 dl maitoa

70 – 100 g valkosuklaata

1 - 2 dl kuivattuja karpaloita (minä laitoin vain pienemmän mukaan)

Valmistaminen

Vatkaa huoneenlämpöinen rasva ja sokeri hyväksi vaaleaksi pehmeäksi vaahdoksi.

Lisää puolet munista, maito ja puolet keskenään sekoitetuista kuivista aineksista ja sekoita rivakasti taikinaksi

Lisää loput munat ja kuivat ainekset ja sekoita taikinaksi.

Lisää viimeisenä taikinaan kuivatut karpalot (minä leikkelin näitä saksilla pienemmiksi, joten en jauhottanut näitä) ja rouhittu valkosuklaa. Sekoita taikina hyvin sekaisin.

Paista kakku voidellussa jauhotetussa (käytin vehnäjauhoja) vuoassa (pinnoitettu vuoka) 160 asteisessa uunissa noin 1 tunti tavallisen uunin alimmalla tasolla tasalämmöllä. Nosta paiston loppupuolella hieman lämpötilaa, jos näyttää tarpeelliselta.Tarkista kakun kypsyys kakkuosan keskeltä. Kuiva tikku = kypsä kakku. Jäähdytä kakkua hieman ja kumoa se sitten varovaisesti leivinritilälle tai vadille.

IMG_20211212_212756.jpgIMG_20211212_233052.jpg

Ei me maltettu odottaa edes kakun kokonaan jäähtymistä, kun haluttiin jo maistelemaan.