Tämä helppo ja nopeatekoinen maustekakku on aivan ihanaa... jos vaan tykkää mausteiden mausta. Mausteiden määräähän tietenkin voi hieman pienentääkkin, jos ei tykkää niin mausteisesta...Kakku ei sisällä kananmunaa, joten se sopii myös kananmunalle allergisille. Kakku ei myöskään ole kovin makea.
Minä tein kaksi kakkua, jotta ei ihan heti lopu....
Maustekakku
250 g purkki maitorahkaa
½ dl maitoa
1 dl sokeria
2 dl siirappia
1 tl jauhettua neilikkaa
1 tl hienonnettua kanelia
1 tl jauhettua inkivääriä
1 tl jauhettua kardemummaa
1 tl jauhettua pomeranssin kuorta
2 dl rusinoita
200 g sulatettua voita tai margariinia
1½ tl soodaa
6½dl vehnäjauhoja
- sekoita rahka ja maito, lisää sokeri, siirappi ja sulatettu jäähdytety rasva
- sekoita mausteet, sooda ja rusinat vehnäjauhojen kanssa ja lisää taikinaan, sekoita paksu taikina tasaiseksi
- paista kakku 2 litran vuoassa +150 asteisessa uunissa , ainakin aluksi, tarvittaessa nosta lämpöä kypsentämisen loppupuolella. Paistumisaika on noin tunti. Kokeile kypsyys! Minä jouduin paistamaan 70 min...ja sitten olivat keskeltä kypsiä.
Jostakin syystä minä kaivan aina vanhat leipävuoat esille kun rupean näiden kakkujen tekoon... tykkään paistaa tämän kakun pitkulaisessa vuoassa... ihan kuin se maistuisi paremmalta tämän mallisena....
Tässä kakut jo jäähtyneinä ja heti piti saada maistella... maistui hyvälle kylmän maidon kera
Näidenkin maustekakkujen maku vain paranee muutaman päivän säilytyksessä....
Kommentit