CIMG6360-normal.jpg

Kaapissa on ollut kantarellikeittojauhelpussi jo pidemmän aikaa odottaen pääsyä lihamurekkeeseen.... samansuuntaiset ajatukset on näköjään ollut mm. Ruokailmiö-blogissa mistä minä otinkin ohjeen. Muutoin noudatin ohjetta, vaan porkkanan jätin pois seoksesta.Ihan sienimurekkeeksi en tätä rohkenisi nimittää... sen verran miedoksi sienen maku tässä kuitenkin jää.  

Sienelle maistuva lihamureke
1 iso sipuli
1 rkl öljyä
2 dl kermaviiliä
1 pss Blå Band kantarellikeittoaineksia
2 rkl korppujauhoja
1 kananmuna
2 rkl tuoretta persiljaa
mustapippuria myllystä, (suolaa)
400 g naudan jauhelihaa


(Murekkeen pinnalle ripoteltavaksi 1 rkl korppujauhoja)


1. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota seöljyssä pannulla kypsäksi.
2. Sekoita kulhossa kermaviili, kantarellikeittoainekset, korppujauhot, kananmuna, hienonnettu tuore persilja ja mustapippuri.
3. Lisää kuullotettu sipuli ja jauheliha ja vaivaa tasaiseksi. Kypsennä pieni nokare ja tarkista maku mieleiseksi. Lisää halutessasi mausteita.
4. Muotoile pitkulaiseksi tasaiseksi murekkeeksi, ripottele korppujauho murekkeen päälle ja paista mureke n.200 asteessa 40 - 50 minuuttia. Anna murekkkeen vetäytyä hetken aikaa ja leikkaa se sitten viipaleiksi.

 

Uuniperunoihin  tarvitaan isoja hyvin pestyjä perunoita kuorineen -> halkaise ja sivele leikkauspinta öljy-mausteseoksella (laitoin vaan suolaa ja paprikajauhetta reilusti). Kypsennä perunat 200-225 asteisessa uunissa kypsiksi... aikaa menee n. ½ tuntia.

 

CIMG6363-normal.jpg

Tykkäsin....tätä tehdään meillä pian uudemmankin kerran.

Te jotka tykkäätte käyttää sipulikeittoaineksia murekemassan maustamisessa, kokeilkaas vaihteeksi sienikeittoaineksia.