K-kaupan lehdessä näin tällaisen mukavan tuntuisen pannariohjeen, joten olihan sitä kokeiltava. Ohje löytyy Pirkan sivuilta täältä.

Meillä ei ollut jäätelöä lisäkkeenä ja hyvää oli ilmankin...pakastimesta muutaman mansikka pääsi koristeeksi. Tässäpä Pirkan ohje sellaisenaan ja lopussa omia ehdotuksiani.

Toscapannukakku

(8 annosta?)

Ainekset

7 dl maitoa
2 kananmunaa
3 1/2 dl vehnäjauhoja
2 rkl Pirkka Mainio juoksevaa rasvaseosta
1 tl suolaa
 
Toscakuorrutus
3/4 dl Pirkka Mainio juoksevaa rasvaseosta
1 ps (100 g) Pirkka mantelilastuja
3/4 dl sokeria
2 rkl vehnäjauhoja
3 rkl maitoa
  tai
1 ps (200 g) tosca-mantelikuorrutetta (Risetti)

 

1. Vatkaa kierrevatkaimella maidon joukkoon munat, jauhot, rasva ja suola. Taikina saa turvota kulhossa noin 1/2 tuntia.

2. Kaada pannukakkutaikina leivinpaperilla vuorattuun uunipannuun. Paista 200 asteessa 15-20 minuuttia uunin keskitasolla

3. Toscakuorrutus: Mittaa kuorrutuksen aineet kattilaan ja kiehauta.

4. Nosta pannukakku uunista ja levitä päälle toscakuorrutus tai ripottele pannukakulle valmista tosca-mantelikuorrutetta. Jatka paistamista vielä noin 15 minuuttia. Tarjoa lisäksi jäätelöä.

Mimmin lisäyksiä

Herkkuahan tämä oli.... sitten tulee se MUTTA

.... ensi kerralla aion muuttaa kyllä ohjetta sen verran että teen pannariosuuden paksumpana ja toscan joko tuollaisena tai jopa hieman pienempänä annoksena 50 cm uunipellille. Teillä, joilla on 60 cm leveä uuni, tuo kuorrutus riittää sillekin vallan mainiosti. Munia laitan enemmän kans...  Ohjeen ilmoitetaan riittävän 8:lle...meistä tämä oli ainakin sen verran makeaa että 1 palasta tuli oikein passeli annos ja minä leikasin pellillisen 16 palaan... joten riittää todellakin enemmälle kun 8:lle. Meillä tykätään syödä pannaria ihan kylmänäkin, mutta tämä on syötävä haaleana, rasvaisuus puskee muuten läpi ja jää suuhun epämiellyttävänä tuntumana...

Makeutta toscapannarissa piisaa ihan ilman mitään lisäkkeitäkin.... alkiperäisessä ohjeessa ehdotellaan jäätelöä kaveriksi