Tämä superhelppo leipäohje on Pirkan ohjeita ja se löytyy täältä.

Erityisesti tämän leivän valmistaminen sopii heille jotka eivät niin tykkää taikinan käsittelystä ihan käsituntumalla... tätä leipää ei missään vaiheessa tarvitse kosketella käsin...jos nyt ei sitten ihan välttämättä halua!!!

1581126.jpg 1581127.jpg

Kohonnut taikina kumotaan pellille, laitetaan jauhoja päälle ja jätetään kohoamaan peitettynä.

1581130.jpg 1581129.jpg

Lähes kypsä leipä voidellaan siirappi-vesiseoksella ja paistetaan vielä hetkinen.

Tein muuten ihan Pirkan ohjeen mukaan....mutta minulta unohtui taikina nousemaan yli tunniksi.... ei saisi lähteä ulos kukkahommiin ja jättää taikinaa kohoamaan ( varsinkin jos on huono muisti).....

No, jatkoin siitä sitten ihan ohjeen mukaan tekemistä...enkä usko taikinan liian pitkän kohotusajan vaikuttaneen epäedullisesti lopputulokseen.

Leipää oli hieman vaikea leikata lämpimänä...en tietenkään katsonut Pirkan kuvasta miten siinä leipä oli leikattu...minä leikkasin sitä ihan kun leipää konsanaan leikataan eli viipaleiksi.... sektoreiksi /kolmioiksi leikkaaminen onnistui huomattavasti helpommin. Leivän rakenne oli vielä tänäänkin ihan hyvä...

Ehdottomasti tee kauraleipää vielä toistekkin tällä ohjeella...ehken jätän siirappi-vesiseoksella voitelun sitten tekemättä...