IMG_20210217_125219.jpg

Valion nopea nakkikastikeohje on putkahdellut lähiaikoina monestakin eri lähteistä esille, joten sen innoittamana tehtiin meilläkin yhtä versiota kastikkeesta.

Minä jatkoin kastikeosuutta hieman vedellä ja laitoin suurustetta, mutta kumpikaan ei ole välttämätöntä. Ostettiin taas iso tölkki maustekurkkuja ja niitä hyödynsin tähänkin kastikkeeseen, vaan ihan yhtä hyvin voisi käyttää kurkku(sinappi)salaattia.

Meillä nopea nakkikastike valmistui alla olevalla ohjeella.

Nopea ja helppo nakkikastike

1 pieni pkt nakkeja (=10 nakkia)

rasvaa paistamiseen

1 oikein iso keltasipuli hienonnettuna halutunlaiseksi

2 dl prk (ruoka)kermaa (voisi olla maustettuakin esim. pippuri-)

noin 2 rkl tomaattipyrettä (tai muuta tomaattista seosta)

1 lihaliemikuutio

paprikajauhetta (noin ½ tl)

mustapippuria myllystä monta, monta kierrosta (jos ei laita pippurikermaa)

noin 1½ dl hienonnettuja suola-/maustekurrkkuja (tai valmista kurkkusalaattia, voi olla sinappistakin versiota)

1-2 dl vettä (ei välttämätön, mutta halusin kastikeosuutta enemmän)

(ruskeaa ja vaaleaa maizenasuurustetta, tai halutessaan vehnäjauho-vesiseosta)

suolaa?

Valmistaminen

Viipaloi nakit.

Ruskista nakit vähässä rasvassa paistinpannulla. Lisää hetken päästä myös sipulit kuullottumaan.

Lisää pannulle ruokakerma (ja vesi, jos laitat sitä), suolakurkut (kurkkusalaatti) ja mausteita ja anna seoksen kiehua 5 minuuttia.

Suurusta kastike maizenalla. Minä en halua kastikkeesta kauhean tummaa, siksi käytän kumpaakin suurustetta. Tietenkin kastikkeen voi suurustaa myös vehnäjauho-vesiseoksella tai ei laita suurusta ollenkaan.

Tarkista kastikkeen maku ja sakeus. Minä laitoin osan suolakurkuista kastikkeen päälle.

IMG_20210217_121650.jpg

Tässä pannulla on koko määrä kastiketta, mikä ohjeella tulee, kun nesteeksi on lisätty kerman lisäksi vettä ja kastike on suurustettu.

IMG_20210217_125154.jpg

Hyvää oli.