Muutamia päiviä sitten katsellessani tällötintä syrjäsilmällä, jäi mieleeni tämän tapainen salaatti.... mikä sitten päätettiinkin toteuttaa nakkien kaveriksi uuden vuoden aattona.
Tähän vadilliseen salaattia tarvitaan seuraavaa...

Päärynä-juustosalaatti

jotain vihreää salaattia vadin pohjalle niin että pohja peittyy
1 iso tai 2 pienempää päärynä paloiteltuna + ½ sitruunan mehu sekaan (ettei tummene)
n. 200 g (jotain aika voimakasta) leikattavaa juustoa
n. 2 dl vaaleitä leipäkrutonkeja (+ öljyä paistamiseen ja 1 pullea valkosipulin kynsi)

Laita paloiteltu salaatti vadille. Paloittele pestyt päärynät (ota pois siemenkota) ja sekoita sekaan sitruunamehu tummumisen estämiseksi. Leikkaa juusto pieniksi viipaleiksi ja levitä vadille. Nyt käytin turhan mietoa juustoa....vaan illaksi jääkaapissa odottaa mustaleima emmental, mistä aion tehdä tätä salaattia jo uudemman kerran. Leikkaa vaalea leipä tai esim iso sämpylä (kuten minulla nyt oli) pieniksi kuutioiksi
ja viipaloi valkosipulin kynsi. Laita paistinpannulle tilkka öljyä ja sekaan valkosipulit ja leipäkuutiot ja ruskistele leivät rapsakoiksi. Anna niiden jäähtyä esim lautasella. Ripottele krutongit salaattivatiin.

Salaatinkastikkeena voi käyttää jotain kotitekoista öljypohjaista....vaan meillä oli tällä kertaa kaupasta ostettua kastiketta mitä jokainen syöjä laittoi halutun määrän omaan annokseensa.
Leipäkrutongit voi toki ostaa valmiina kaupastakin, vaan ovat ne niin helppoja tehä ja paljon parempiakin ne ovat kotitekoisina.... jotta kannattaa uhrata muutama minuutti ja tehä ne ihan ite smiley.


Myös aura-versiona tällainen salaatti on jo suunnitelmissa tehdä pian...