CIMG8855.jpg

Pitkästä aikaa tuli eilen tehtyä ruokaa kotosalla. Toivelistalla oli ihan tavallista makaronilaatikkoa. Juustoiseksi versioksi ohje muuntui, jotta sain tuhottua käytettävän juustoraasteen lopun jääkaapista. Laatikossa on juustoraastetta ainesten seassa ja vielä päälläkin. Ketsuppia/tomaattipyrettä en yleensä laita laatikkoon tekovaiheessa, vaan nyt laitoin sitäkin jauhelihaseoksen sekaan lisämausteeksi....

Jauheliha-makaronilaatikko

350 g sarvimakaronia

vettä makaronien keittämiseen

400 g naudan jauhelihaa

2-3 uutta sipulia varsineen tai 1 oikein iso keltasipuli

1½ tl suolaa (voisi olla pikkasen enemmänkin)

n. 1½ tl paprikajauhetta

1-2 maustemittaa jauhettua valkopippuria

reilu ½ dl ketsuppia

4 munaa (3 isoakin piisaa)

7dl maitoa

2 dl juustorastetta ainesten sekaan ja  + reilu dl päälle

Kuumenna vesi kiehuvaksi, lisää makaronit ja keitä ne  napakan kypsiksi.... eli n. 10 min. Valuta keitinvesi pois.

Ruskista jauheliha + hienonnettu sipuli paistinpannulla ja lisää kaikki mausteet sen sekaan, myös ketsuppia tms mikäli sitä käytät

Yhdistä jauhelihaseos heti keitettyjen makaronien sekaa ja sekoita tasaiseksi.

Vatkaa maito ja munat sekaisin ja kaada muiden uunivuoassa olevien aineiden sekaan. Ripottele juustoraste vuokaan ja painele hieman kauhalla, jotta juusto sekoittuu aineksiin. Jos haluat tarkistaa maun, kuumenna laatikkoseosta esim kahvikupissa mikroaaltouunissa ja maistele.

Noilla maustemäärillä tulee ihan perussettiä....mausteisesta ruoasta tykkäävät, lisätkää mausteita.

Kypsennä laatikko n. 200 asteisessa uunissa (tai vähän alle 200 asteinen) 35-45 min ( riippuen mm. miten korkeaan vuokaan laitat laatikon paistumaan).... Mikäli haluat laittaa juustoraastetta vielä pinnalle, laita se jo hyytyneen laatikon päälle kypsentämisen loppupuolella. Laatikko on kypsää kun munamaito on hyytynyt keskeltäkin ja pinta on kunnolla ruskistunut....

CIMG8844.jpg

Laitoin vielä päälle juustoraastetta paiston loppupuolella, vaan voihan tuon koko määränkin painella ainesten sekaan.

CIMG8849.jpg

Meillä laatikon pinnalla saa olla kunnolla paistopintaa, vaan vaaleammasta tykkäävät laskekaa uunin lämpötilaa himan vähemmäksi.