Feta-paprikakastiketta syötiin lisäkekastikkeena keitetyn eblyn ja grillatun broilerin kanssa.
Pitkästä aikaa ostin kaupasta valmiiksi grillatun broilerin ja siitä riittikin useammalle aterialle lihaa. Tälle aterialle erotin rintalihakset ja lämmitin ne nahkan kanssa, niin liha ei kuivunut lämmityksen aikana. Meistä kumpikaan ei nykysellään syö tuota broilerin nahkaa, olkoonkin monen mielestä se maukkain osa.
Kattilassa oleva pieni määrä kastiketta valmistui alla olevalla ohjeella. Meillä tämä määrä suurustettua kastiketta piisaa kolmeen annokseen, mutta neljäänkin annokseen tästä voi pieniruokaisille piisata. Mausteita ei tullut mittailtua tekovaiheessa, joten maistelua, maistelua...
Feta-paprikakastike
(lisäkekastikkeena 3 annokseen)
1 rkl öljyä
½ isoa (suippo)paprikaa pieninä kuutioina
1 kevätsipuli hienonnettuna (tai pieni keltasipulin puolikas)
pieni valkosipulin kynsi hienonnettuna (ei maistu paljoa valmiissa kastikkeessa)
2 dl ruokakermaa (käytän 15%)
100 g fetajuustoa murustettuna
sitruunapippuria (tai mustapippuria)
sitruunamehua
currya
paprikajauhetta
suolaa
vaaleaa Maizenasuurustetta (tai perunajauhoja tai vehnäjauhoja)
(hienonnettua tuoretta persiljaa olisin laittanut vielä lisäksi valmiiseen kastikkeeseen, mutta ei sattunut olemaan)
Valmistus
Kuullota/freesaa paprikakuutiot ja sipulit öljytilkassa kattilassa. Lisää ruokakerma ja mausteita ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää murustettu fetajuusto ja kuumenna niin että juusto sulaa. Tarkista, onko tarpeen mielestäsi suurustaa kastiketta. Minä suurustin ripsauksella vaaleaa Maizenasuurustetta. (lIsää hienonnettu persilja.) Tarkista vielä kastikkeen maku.
Kommentit