Pienet kinkkupiirakat

(12 kpl ihan hyvän kokoisia ja aika paksupohjaisia piiraita.... kahvipöydän pikkusuolaiseksi kenties turhankin kookkaita?)

Pohjataikina

4 dl vehnäjauhoja

150 g voita tai margariinia

1 tl leivinjauhetta

2 munaa

Täyte

n. 150 g savukinkkua hienonnettuna

½ isoa paprikaa pieninä kuutioina

5 cm pätkä purjoa hienonnettuna tai sipulin vihreitä varsia hienonettuna

2 munaa

2 dl ruokakermaa ( maitokin käy)

150 g juustoraastetta ( = n. 3 dl)

jauhettua/rouhittua mustapippuria, paprikajauhetta, suolaa

Valmistaminen

Nypi pohjataikinan jauhot + kova rasva + leivinjauhe sormilla ryynimäiseksi seokseksi. Lisää kananmunat seokseen ja sekoita tasainen taikina. Hiero taikinasta pötkö ja jaa se 12 osaan. Painele taikinapalat voideltuihin muffinipellin syvennyksiin pohjalle ja reunoille ( reunat ihan ylös asti)

Sekoita täytteen kaikki ainekset sekaisin. Maistele täytettä. Jos et saata maistella sitä raakana, kypsennä pieni pala mikrossa ja maistele sitten. Jaa täyte pohjien päälle. 

Kypsennä piiraat 200 ( ihan vähän alle) asteisessa uunissa n. 20 min. Varo, etteivät piirakat tule turhan tummiksi. Anna piirakoiden jäähtyä pellissä hieman ja irrota ne sitten varovaisesti.

Lisäys 3.8.2010.

Huom. Tällä pohja-ohjeella tulee aika paksupohjaisia (kuten kuvassakin näkyy)  jos tekee vain 12 kpl...joten jos tykkäät ohutpohjaisista piiraista, tee useampia.

Tässä toiset ainesuhteet pohjiin ja tällä tulee 12 kpl ohuempin pohjia; 2½ dl vehnäjauhoja + 100 g kovaa rasvaa + ½ tl leivinjauhetta + 1 iso muna

Myös täältä  ( käy myös kinkkupiiraisiin, jauhot voi laittaa oman mielen mukaiset) ja täältä Hellapoliisin sivuilta löytyy pienten piiraiden hieman erilainen pohjataikinaohje

Nam