Kesän alussa jemmasin monia erilaisia ohjeita ribsien tekoon ...vaan kuinkas kävikään. Ekalla kerralla en saanut kaupasta kun valmiiksi marinoituja ribsejä ja meistä ne oli niin hyviä, että saivat kotitekoiset soosit ja maustamiset odottaa ensi kesää...




Ekalla kertaa valmistettiin vaan 1 iso pakkaus. Kuvassa ribsit näyttävät aika tummilta, vaan yhtään liian tummia ne eivät luonnossa olleet. Me valmistamme ribsit niin että ensin niitä paistetaan  n.130 asteisessa uunissa vähintään 2 tuntia ( mieluummin 2½ tuntia).... kerran käännetään köntit paiston aikana ja joskus laitan loppupuolella folion lihojen päälle.
Sitten vaan lyhyt käyttö grillissä, ribsien paloittelu ja nauttimaan....  helppo tapa ja hyvää tulee. Ja miten ihanan helpolla liha irtosikaan luista...



Eräällä kerralla kun syöjiä oli enemmän, paistoin 2 iso pakkauksellista possun ribsejä ....mahtuivat just ja just uunipellille yhteen kerrokseen kypsymään.... kun silleen ahtaasti ängäten laittoi.
 Kun nostin pöytään koko pellillisen paloiteltuja ribsejä, epäili eräs syöjä, että kukas nuo kaikki syö.... uskokaas vaan että kun kaikki 4 syöjää lähti pöydästä, oli pellillä vaan kalutut luut  ja lukematon määrä käytettyjä servettejäsmiley