Helppoja ja nopeatekoisia pikkusuolaisia valmiista tortilloista leivänpaahtimella kuumentaen.. Eiköhän tämäkin tapa tehdä täytetty tortilla ole lähtenyt leviämään TikTokista? Totta kait voi kääräistä täytetyn tortillan eri malliseksikin. Pääasia on, että pysyy hyvin kasassa, eikä täytteet pursua ulos ja sotke paahdinta.
Tällä kertaa meillä valikoitui täytteeksi aamupalalta jääneet pekonit, pohjalla tacokastiketta, sinihomejuustoa ja juustoviipale, vaan täytteeksihän voi jokainen soveltaa mitä haluaa. Jos täytteet laittas järkevästi, vois täytejonon keskellä olla vähän ohuemmalti, jotta kun käännetään kaksinkerroin, ei tulis pohjalle niin paljon täytettä.
Tässä on erilainen täyte; pitsakastikkeen loput, pippurikinkkua, kahdenlaista juustoa. Käsin kannattaa painaa taiteltuun täytettyyn tortillaan terävät reunat ja kokonaisuuttakin painaltaa käsin, että olis pahdollisimman litteä ja tasainen.
Ja sitten vielä taitetaan toiseen suuntaan. Tuosta päältä kannattaa ihan reilusti painaa käsin matalammaksi.
Tämän näköisenä ja tässä asennossa menee leivänpaahtimeen. Jokaisen kannattaa tarkailla kuumentumista/ruskistum,ista. Meidän paahtimessa menee jokunen minuutti, vaan melkeimpä vieressä aina vahtaan.
Kyllä ne tuolla sisällä kuumentumassa ovat....
Jotkut kääntävät leivänpaahtimen kyljelleen, vaan minä oon antanut olla ihan pystyasennossa.
Tässä on täytteitä enemmän, niin ei paistunut niin tasaisesti.
Näitä papaeripussukoita on tullut käytettyä usein pikkusuolaisten (niin kylmien kuin lämpimienkin) syömisissä. Minä ostin pussipakkauksen Tokmannilta.
Ehottomasti tämä tapa tehdä äkkiä pikkusuolaista syötävää tuli meille jäädäkseen. Ja samalla saa hyödynnettyä pienetkin määrät "jämätäytteitä."
Kommentit