IMG_20220528_104612.jpg

Helppoja ja nopeatekoisia pikkusuolaisia valmiista tortilloista leivänpaahtimella kuumentaen.. Eiköhän tämäkin tapa tehdä täytetty tortilla ole lähtenyt leviämään TikTokista? Totta kait voi kääräistä täytetyn tortillan eri malliseksikin. Pääasia on, että pysyy hyvin kasassa, eikä täytteet pursua ulos ja sotke paahdinta.

original_7ff2e50f-95cb-4d79-8ca5-139e355

Tällä kertaa meillä valikoitui täytteeksi aamupalalta jääneet pekonit, pohjalla tacokastiketta, sinihomejuustoa ja juustoviipale, vaan täytteeksihän voi jokainen soveltaa mitä haluaa. Jos täytteet laittas järkevästi, vois täytejonon keskellä olla vähän ohuemmalti, jotta kun käännetään kaksinkerroin, ei tulis pohjalle niin paljon täytettä.

IMG_20220528_104117.jpg

Tässä on erilainen täyte; pitsakastikkeen loput, pippurikinkkua, kahdenlaista juustoa. Käsin kannattaa painaa taiteltuun täytettyyn tortillaan terävät reunat ja kokonaisuuttakin painaltaa käsin, että olis pahdollisimman litteä ja tasainen.

original_f27871a9-25bb-4111-91fb-9a8f29b

Ja sitten vielä taitetaan toiseen suuntaan. Tuosta päältä kannattaa ihan reilusti painaa käsin matalammaksi.

Tämän näköisenä ja tässä asennossa menee leivänpaahtimeen. Jokaisen kannattaa tarkailla kuumentumista/ruskistum,ista. Meidän paahtimessa menee jokunen minuutti, vaan melkeimpä vieressä aina vahtaan.

original_714dafdf-bc72-41e6-9455-8473efb

Kyllä ne tuolla sisällä kuumentumassa ovat....

Jotkut kääntävät leivänpaahtimen kyljelleen, vaan minä oon antanut olla ihan pystyasennossa.

original_4de74e4d-f4e0-4cbf-8316-f17ff9b

Tässä on täytteitä enemmän, niin ei paistunut niin tasaisesti.

IMG_20220528_104537.jpg

Näitä papaeripussukoita on tullut käytettyä usein pikkusuolaisten (niin kylmien kuin lämpimienkin) syömisissä. Minä ostin pussipakkauksen Tokmannilta.

original_793299b9-9452-4480-a987-e045967

Ehottomasti tämä tapa tehdä äkkiä pikkusuolaista syötävää tuli meille jäädäkseen. Ja samalla saa hyödynnettyä pienetkin määrät "jämätäytteitä."