CIMG8179-002.jpg

Yhden kesäisen päivän pikainen arkiateria. Riisihässäkkää. Pikkuinen annos syntyy alle puolen tunnin.

Maustamattomia broilerinlihasuikaleita ja hienonnettua sipulia öljytilkan kera paistokasariin ja lihojen paisto. Sekaan mausteiksi suolaa, pippuria, curryä, ripsaus sokeria, paprikajauhetta, ripsaus chiliä. Pitkäjyväistä (tai risottoriisiä) riisiä na vettä nesteeksi passelisti. Kypsennellään lähes kypsäksi ja loppupuolella laitetaan sekaan vielä herneitä, maissia ja tuoretta paprikaa pikkuisina paloina. Makuja tarkistellaan ja lisäillään jos siltä tuntuu.... kesäaikaan tätä tein, joten tuoretta basilikaa käytin mausteena kans.

CIMG8182.jpg

Oli se vaan niin ihanaa kesäaikaan mennä vaan ulos ja noukkia kasvatuslaatikoita/purkeista erilaisia salaatteja ja pinaattia astiaan salaattia varten. Nyt on tyydyttävä kaupan valikoimaan. Pikkuisia tomaatteja vielä kypsyy....niitä ollaan napsittu herkuksi ihan sellaisenaan. Samoin amppelimansikka oli hidaskasvuinen, vaan nyt tuottaa satoa koko ajan.

CIMG8185-001.jpg

Tämä yrtti salaattijuusto menettelee meillä, vaan ihan kauheasti tähänkään ei ihastuttu... pitänee antaa juustolle vielä uusi mahdollisuus. Oottekos käyttäneet? Mitä tykkäätte tästä? Paremmin tämä meillä kuitenkin tuli syötyä mitä chilinen versio.