Pitkästä aikaa otin käyttöön retron pitsapohja-ohjeen leivinjauheella. Ihan yllätyin kuinka moni Instan puolella kertoi käyttävänsä vastaavia ohjeita.
Blogiarkistosta löytyy 2 ohjetta. Niissä erona on lähinnä käytetty rasva ja pikkasen eri ainesuhteet. Kummassakin on nesteenä maito, vaan jos sitä vieroksuu, niin toki vesikin käy.
Tässä linkki leivinjauhepohjaan mihin tulee reilu määrä sulatettua rasvaa. (tarvitseeko pitsapohja noin paljoa rasvaa?)
Tässä linkki pohja-ohjeeseen mitä käytin näissä pitsoissa.
Tein ohjeen 1,5 kertaisena, vähän isommalla jauhomäärällä ja siitä tein 2 isoa ohutpohjaista pyöreää pitsaa.
Pitsapohja, kohotusaineena leivinjauhe
(2 kpl pyöreitä isoja ohuita pitsapohjia)
6 - 7 dl vehnäjauhoja (laitoin isomman määrän, koska halusin taikinasta vähän jämäkämpää. Tällä kertaa käytin ihan tavallisia puolikarkeita vehnäjauhoja)
1 rkl leivinjauhetta (=3 tl)
3/4 tl suolaa (käytän hienonnettua merisuolaa)
3 rkl öljyä (käytän rypsiä)
3 dl maitoa (toki vesikin käy, tällöin pohja ruskistuu huonommin)
Sekoita kuivat ainekset keskenään ja lisää seokseen öljy ja maito ja sekoita taikina tasaiseksi.
Kaulitse taikina pöydällä (vehnäjauhoja apuna) ja nosta pellille (leivinpaperin päälle).
Täytä pitsa haluamillasi täytteillä ja paista n.220 asteessa n.15 min. Varo ettei tule liian kuivaa kapukkaa eikä kärvähdäkkään, pohjakin ruskistuu yllättävän nopeasti kun nesteenä on maito.
HUOM!
Minä paistoin pitsat yksi kerrallaan UPO-uunini kuuma ilma ja alalämpövastus päällä toiminnolla 225 asteessa alimmalla/toiseksi alimmalla tasolla.
Laitan leivinpaperin pellille, koska tämä maitopohjainen pohja paistuu niin helposti turhankin tummaksi. Toki voi paistaa pelkällä pellilläkin.
Pitsakastikkeen (tällä kertaa mutti valmis pitsakastike 1 prk + sekaan tomaattimurskaa 1 prk, noin ½ dl tomaattipyrettä, suolaa, sokeria ja pitsamaustetta, lopun kastikkeen laitoin pakastimeen seuraavaa pitsanteko kertaa varten) ja pitsajuustoraasteen lisäksi täytteenä on savukinkkua, ananasta, auraa ja paprikaa. Juustoraasteen laitan pitsakastikeen päälle, mutta vähän olis juustoraastetta jäänyt, niin ripsautin ne vielä täytteiden päälle.
Tässä pitsassa on täytteenä paistettua broileria, tonnikalaa, auraa, ananasta, sulatettuja katkarapun pyrstöjä.
Juustoa pitsoihin tuli aika reilusti. Käytin näihin kahteen pitsaan pitsajuusto/mozzarellaraastetta lähes 500 g.
Paiston jälkeen lisäsin vielä mausteita pinnalle -> kuivattua oreganoa tai pitsamaustetta ja sitten vaan syömään.
Kommentit