CIMG8394-normal.jpg

Tämä kakku syötiin parisen viikkoa sitten siskoni perheen ja muiden vieraiden kanssa ihan meillä kotosalla, joten kun muun ruoanlaiton lomassa kakun kuorrutin ja koristelin, en katsonut tarpeelliseksi ruveta sitä enempää pursottelemaan tai tasottelemaan..

Sitruunainen mansikkakakku

Pohjana on 4 munan sokerikakkupohja paistettuna 2 litran pyöreässä vuossa.

Kakun kahdessa välissä on paloiteltuja tuoreita mansikoita hieman sokerilla maustettuna ja niiden päällä sitruunainen rahkaseos (= 2 dl vispikermaa vaahtona + 1 prk sitruunarahkaa + vähän makeutta). Kakku on kostutettu vaniljamaidolla.

Yön yli kylmässä tekeytyneen kakun kuorrutin 4 dl vispikermaa -> vaahto + tomusokeria ja vaniljasokeria makeudeksi. Koristeena mansikoita ja omasta pihasta sitruunamelissan lehtiä. Mansikoiden päällä on tummasta suklaasta ohuet spritsaukset.

 

CIMG8408-normal.jpg

Pitihän kakku käydä kuvaamassa kypsyvien punaherukoidenkin luona...

CIMG8435-001-normal.jpg

Itse kun tykkään sitruunaisesta mausta, olisi kakku voinut maistua sitruunalle vaikka vielä enemmänkin....vaan muidenkin mielipide on tietty huomioitava. Mansikkakerroksen alle ohut kerros sitruunatahnaa olisi tehnyt poikaa, vaan hyvin kakku maistui ihan tällaisenaankin.