Pääsiäisen aikaan, puolisen tuntia ennen formuloiden alkua, sai päähäni laittaa hieman tukevampaa aamupalaa porukoille.... ja kaikki ei todellakaan mene aina niin kuin Strömssöössä....

CIMG1809-normal.jpg

Munia, munia, paistetua leipää, paprikaa tuolla jossakin ja pekonia....eipä ollut ihan heti nälkä, kun näitä nautittiin kahvin/teen ja tuoreiden kasvisten kanssa. Vaan niin ähky olo ei ollut, etteikö viipaletta ambrosian kakkua olisi vielä mahtunut....

 

CIMG1803-normal.jpg

Osa syöjistä ei niin kauheasti innostunut vain toiselta puolelta paistetuista leivistä, joten lumpsautinpa sitten ne paistumaan myö toiselta puolelta... leipänä näissä on tumma pääsiäislimppu.

Paahtoleipä lienee tavallisin mitä näihin käytetään. Keskeltä leikataan (sakset kätevät) leipää pois, niin että syvennykseen mahtuisi rikottu raaka muna... rasvaa pannulle, siihen leivät ja keskelle rikotaan heti kananmuna...hyydytellään ja maustetaan muna suolalla ja kenties rouhitulla mustapippurilla.

Itse tykkäisin syödä tällaisen häränsilmämunana (paistettu vaan toiselta puolelta, keltuainen kokonaisena), vaan nyt piti tehdä toisin muiden syöjien toivomuksesta.

 

CIMG1805-normal.jpg

Sitten surkuhupainen kuva....näin käy, kun ei usko että isot munat eivät todellakaan mahdu keskikokoisesta paprikasta leikatun rinkulan sisälle.... vaan eipä tämä meitä haitannut, kaikki tuli syötyä. Olisko nämä nyt sitten vaikka paistettuja munia paprikalisällä. Näissä sama juttu, molemmin puolin piti paistaa syöjien toiveesta. Mausteen näissä paprika-munissa on vaan suolaa.

Miksikö sitten laittaa tällaista kuvaa näkösälle? Tuskinpa olen ainut, jolle näin on käynyt ja tulee varmaan jatkossakin käymään, vaikka muistasinkin ostaa S munia ja jumbo paprikoita. Sitä paisti nämä olivat hyviä, vaikkeivat ulkonäöllisesti niin kauniita olleetkaan.

 

CIMG1807-normal.jpg

Pekonista vieraat tykkäsivät kans kovin, kuten mekin, joten sitä vielä tirisemään pannulle.....hopi, hopi, formuloiden lämmittelykierros alkoi jo....