CIMG4431-normal.jpg

Aika monissa perheissä on lähiaikoina (jo ihan blogienkin perusteella) syöty omenapannukakkua, niin myös meillä. Tämä pannari on aina kuulunut suosikkeihimme.

Omenapannukakku

(pellillinen)

8 dl täysmaitoa

4 dl vehnäjauhoja

3 isoa kananmunaa

½ dl sokeria (jos tykkäät makeasta pannarista, laita enemmän)

1 tl jauhettua kanelia

1 tl suolaa

1 tl leivinjauhetta (ei ole välttämätön)

50 g sulatettua voita tai margariinia

Pannukakun pinnalle:

(Kotimaisia) omenoita.... mulla oli aika pieniä ja laitoin 6 kpl. Jos omenat oikein isoja niin 2-3 kpl riittää.

kanelia (laitoin 1½ tl) + sokeria (laitoin ½ dl)  pannukakun päälle

 

Sekoita maitoon muut ainekset ja anna taikinan turvota uunin kuumenemisen ja omenoiden käsittelyn ajan. Hienonna omenat halutun mallisiksi....ohuet viipaleet tai lohkot, pienet kuutiot tai karkea raaste. Minä en kuorinut kotimaisia omppuja.

Kaada tekeytynyt taikina uunipannulle leivinpaperin päälle (mulla taasen kaksinkertainen leivinpaperi, sillä uunini paistaa pohjasta ätrsymmin) ja ripottele paloitellut omenat tasaisesti joka kohtaan. Ripottele kanelia ja sokeria omenakerroksen päälle

Paista pannukakku 200-225 asteisessa uunissa 25-30 min..... minä jouduin paistamaan 30 min.

Leikkaa pannukakku hieman jäähtyneenä halutun kokoisiksi paloiksi ja nauti lämpimänä sellaisenaan. Kermavaanto tai pala jätskiä kruunaa monen mielestä tällaisenkin herkun, meillä ei tähän kaivata mitään lisukkeita.

CIMG4419-002-normal.jpg

Puolet omenapannari pellillisestä sai ystäväperhe ja me kanssasyöjän kanssa naatiskeltiin loput viikonlopun aikana.

Kauraisen omenapannarin ohjeen löydät täältä.