Kesäkurpitsan tuhoamissyötävät jatkuvat.... tämän elivän tein ihan hiivaleivän perusohjeella lisäten taikinaan kesäkurpitsaraastetta. Aikaisemmin olen samantyyppisestä taikinasta tehnyt pitkää vuokaleipää.... nyt oli tarkoitus tehdä sämpylöitä, vaan iski laiskuus ja laitoin taikinan paistumaan korkeareunaiselle pellille.
... jolloi tuloksena oli aika pulska peltileipä, vaan eipä se haitannut.....
Kesäkurpitsaleipä/sämpylät
8 dl haaleaa vettä
50 g pala tuorehiivaa
1 rkl suolaa (olisi voinut olla hieman enemmänkin)
2 rkl sokeria tai siirappia
7 dl raastettua kesäkurpitsaa
4 dl vehnäjauhoja
hiivaleipäjauhoja -> sopiva taikina
50 g sulatettua rasvaa
Lietä hiiva haaleaan veteen, lisää raaste ja mausteet ja vehnäjauho. Alusta taikina pehmeäksi hiivaleipäjauhoilla. Lisää lämmin rasvasula alustamisen aikana taikinaan. Kohota taikinaa noin 15 min. lämpimässä paikassa. Kaada taikina leivinpaperin päälle pellille ja taputtele levyksi. Kohota noin 15 min. Pistele leipälevy haarukalla ja paista 200-225 asteisessa uunissa 25-30 minuuttia.
Valmiin pellillisen leipää leikkasin ensin 4 pitkulaiseen osaan....
.... ja sitten ihan tavallisesti viipaleiksi. Leipä oli hyvää ja sopivan kosteaa/mehevää sisältä.
Kommentit