Joskus tekee ihan mieli poron lihasta tehtyä ruokaa...ja silloin ei voi ostaa mitään riistakäristyslihoja...on niillä ero kuin yöllä ja päivällä, ainakin minun mielestäni....
Pikaista lihapataa poronkäristyslihoista
3:lle
1 pieni pkt = 240 g vartissa kypsyvää poronkäristyslihaa
½ pkt = 70 g suikaloitua pekonia
1 iso sipuli
rasvaa ruskistamiseen
suolaa (n. 3/4 tl)
1 - 2 dl vettä
mustapippuria myllystä
1 pieni prk herkkusieniviipaleita ilman lientä
Ruskista jäiset poronkäristyslihat, pekoni ja hienonnettu sipuli rasvassa kattilassa/paistinpannulla. Lisää suola, pippuri ja vesi ja anna kypsyä 15 -20 min.Lisää sienet ja kuumenna kiehuvaksi ja tarkista vielä maku.
Jos haluaa, niin makua voi pehmentää vielä tilkalla ruokakermaa, minä en laittanut...
Hillosipuleita olisin vielä laittanut pataan, mutta muisti kun tökkii, niin niitäpä ei sattunutkaan olemaan kotona...hyvää oli ilmankin...
Meidän Dora herkutteli lopulla lihapadalla.... sienen palaset eivät tällä kertaa rouvalle kelvanneet ( vaikka se söi niitä sienikampanisuja...)
Kommentit