Minulla on ollut syömisissäni kylmäsavusiian ammottava aukko, kunnes muutama viikko sitten ostin Oulaisten syysmarkkinoilta Raudaskalan kylmäsavusiikaa.
Sillä olenkin saanut herkutella monet kerrat, koska kanssasyöjähän ei ees maistele moista. Reilu suola kalassa oli, mutta laitoin voileivälle jotain muutakin ja jos määrällisesti laittaa vähemmän kalaa, niin eipä tuo haittaa. Noissa ekan kuvan mäyräkoira-alustalla olevilla voileivillä on turhankin paljon kalaa. Tuon ihanan mäyräkoiraalustan sain ystäväperheeltä. Eikös ookkin ihana?
Tämä file maksoi noin 13 e.
Tämäkin kala on minusta niin herkkua hieman kuivahtaneella ohuella ruispalalla ( tässä Vaasan ruispalat ohut herkku....on lempparileipäni)
Tällä aamupalalla oli leipänä vähäsiirappista saaristolaisleipää. Minusta tuo leipä on niin herkullista vähemmälläkin makeudella.
Vähemmän siirappiset saaristolaisleivät tein tällä ohjeella, missä leivät kohotetaan vain vuoissaan. Säästyy aikaa, eikä lopputuloksessa ole mitään eroa.
Näiden leipien teossa uudistin myös uudet pitkulaiset vuokani. Paljon muuhunkin näitä non-stick pinnoitettuja vuokia tulen käyttämään mitä leipien tekoon. Vuoat ovat Pyrexin ja ostin HalpaHallista tarjoushinnalla. Hintaa en tarkasti enää muista ...alle 6 e/kpl?
Syötiin kanssasyöjän kanssa melkein puolisko leipä heti lämpimänä.
Tällä kertaa en edes voidellut leipiä siirappivedellä. Eivät ole pinnaltaan niin nättejä, mutta nyt halusin jättää voitelun väliin. Taikinassa on litra nestettä, 1½ dl siirappia, kaurahiutaleet (ei siis leseitä) ja pienin vehnäjauhomäärä. Leivät kypsyivät reilussa tunnissa.
Kommentit