IMG_20210815_161415.jpg

Laitanpas palttoon nappien kuvia tännekkin, jos ei kaikki Instagramia käytä.

Eräänä lauantaina savustettiin kalaa ajatuksella tehdä lopusta seuraavana päivänä savukalatahnaa väinämöisen palttoon napeille kahvipöytään. Meinas käyvä köpelösti ja savulohi huveta pöydässä niin, ettei olis jäänyt mitään napeille laittavaa. Noin 3 dl (löyhästi desillä mitattuna) sain pelastettua tahnaa varten.

IMG_20210815_161407.jpg

Tahnan tein periaatteella mitä kaapeista löytyy. Eikä käytössä ollut esim kermaviiliä tai creme fraichea. Onneksi sentään ! prk maustamatonta tuorejuustoa löytyi.

Vaan tässä jonkinlaista ohjetta Tahnaan laitoin mututuntumalla savulohta (noin 3 dl löyhästi mitattuna), maustamatonta tuorejuustoa (noin 100 g), majoneesia vähän (noin ½ dl), ihan pieneksi hienonnettua punasipulia (tai ruohosipulia tai purjoa), tilliä paljon, sitruunamehua (1/4 sitruunan lohkosta), sitruunapippuria ja suolaa. Maistelua, maistelua.

Minä jätin tahnan aika kuivaksi, etteivät leivät heti kostu. Mulla oli 6 tuntia palttoon nappeja päälystettynä ja olivat vielä rapeita. Vaan jos laittaa päälyksen lähellä tarjoilua, voi täytteen laittaa löysemmäksi. Löysyttää päälystä voi vaikka ihan maidolla(kermaviilillä tms. Vaan jos käyttää ohuempia mitä väinämöisen palttoon napit ovat, niin pehmiävät taatusti nopeammin. Rapean alustan pehmiämistä voi estää sillä, että laittaa tahnan alle palasen rapeaa vihreää salaattia.

IMG_20210815_105826.jpg

Minulla kuvan mukainen määrä tahnaa riitti lähes 30 palttoon nappiin.

IMG_20210815_123109.jpg

Koristeluun käytin kasviksia ja pikamarinoitua punasipulia.

Sekin mututuntumalla tehty eli punasipulia, sitruunasta puristettua mehua, suolaa ja sokeria....maistelua muutaman kerran ja kun omaan suuhun sopivaa, annoin punasipulien tekeytyä tiiviissä rasiassa jääkaapissa puolisen tuntia. Pidempäänkin saa olla.

IMG_20210815_161401.jpg

Arvelin etteivät kaikki kahvittelijat tykkää marinoidusta punasipulista, niin laitoin osaan koristeeksi muita kasviksia.

IMG_20210815_161347.jpg

Oma ehdoton lemppari oli tietenkin tuo misää on koristeena marinoitua punasipulia.

Kanssasyöjä vanheni taas vuodella ja nämä palttoon napit olivat yksi tarjottava kahvipöydässä.