CIMG1007.jpg

Mikähän näiden pullien nimi olisi...joskus jossain kauan sitten olen nähnyt tätä muotoapullissakin kutsuttavan canapeeksi oikeiden canapeiden muodon mukaisesti... onpa nimi mikä tahansa, helppo ja nopeatekoinen kanelipullamalli monien muiden mallien joukossa.

Pulliin tarvitaan hyvään pehmoista pullataikinaa kohotettuna. Ohje esim täällä... ja sitten vaan leipomaan...

CIMG0947.jpg

Kaulitaan kohonneesta pullataikiasta suorakaiteen mallinen levy (mitat??) ja levitetään sille täyte. Esim sulatettua/pehmeää rasvaa + kanelia ja sokeria tai rasvaa, sfariinisokeria ja kanelia tai kiinteää omenasosetta (jös löysää, kannattaa sekaan laittaa vähän perunajauhoja) tai joulupulliksi leivottaessa luumumarmeladia tai kookoksen mausta tykkäävät voisivat laittaa rasvaa, sokeria, kookoshiutaleita ja vaniljasokeria tai mitä nyt itse kukin haluaa laittaa oman maun mukaisiin pulliin...

Minä halusin näistä pullista pieniä kooltaan, joten rullasin pitkiltä sivuilta suorakaiteen mallisen levyn kuvan mukaisesti. Halutessasi muhkeampia pullia, voi rullaamisen tehdä myös lyhyiltä sivuilta tai sitten vaan kaulitsee levyn oman mielen mukaisesksi ja katsoo maalaisjärjellä kummin päin rullailee....kunhan rullailee vastakkaisilta sivuilta.

CIMG0948.jpg

Sitten vaan leikellään pullat ja laitetaan pellille kohoamaan leikkauspinta ylöspäin....tässä vaiheessa voi pullan muotoa hieman vielä siistiä....tai vaikkapa nipsaista pullasta sydämen muotoiseksi nipistämällä sormilla sydämeen terävän osan pullan alalaitaan.

Hyvä kohotus vielä pullille ennen voitelua (sekaisin vatkattu muna) ja pintasokerointia. Paisto 200-225 asteisessa uunissa 12min -> ...varo paistamasta pullia kuiviksi, sillä kypsyvät nopeasti littanan muodon takia.

CIMG1011.jpg

Paistelen näitä pullia meille itselle monasti ihan ilman päällyssokereitakin...taikinassa ja täytteessä oleva makeus kyllä piisaisi, vaan antaahan sokeri pullan ulkonäölle loppusilauksen.