Tämän tyyppisiä sarvia on tehty monissa blogeissa, mutta en rupea vertailenmaan onko ainesuhteet just samat. Itse olen tehnyt alla olevalla ohjeella iät ajat tälläiset raskaamman sorttiset ( = paljon juustoa, varsinkin jos vielä koristeenakin) juustosarvet.
Juustosarvet
12 - 16 kpl (minä teen tästä annoksesta vain 12 kpl muhkeita sarvia)
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
2 dl juustoraastetta
50 g rasvaa
2 dl kermaviiliä
täytteeksi esim. juustoraastetta ja sen sekaan vähän raakaa kananmunaa mehevoittämään täytettä
voiteluun kananmunaa
koristeeksi juustoraastetta tai seesaminsiemeniä tai unikonsiemeniä
Valmistaminen:
- kuivat ainekset, juustoraaste ja kova rasva nypitään sekaisin ja lisätään kermaviili -> tasainen taikina
- kaulitaan taikina esim. pyöreäksi ja jaetaan sektoreiksi, laitetaan täyte, rullataan leveämmästä päästä ja taivutetaan sarviksi. Liitoskohta alas keskelle, jotta sarvet eivät aukea paiston aikana.
- sarvet voidellaan munalla, koristellaan ja paistetaan uunin keskiosassa
n.200 asteisessa uunissa 15 - 20min.
Minä tein kaksinkertaisen ohjeen, joten jaoin taikinan kolmeen suht koht samankokoiseen palaan ja jokaisesta pyörylästä tein 8 kpl sarvia.
Tässä sarvet jo odottavat syöjiä......
Osaan sarvista laitoin täytteeksi valkosipulituorejuustoa ja kinkkufileetä.
... ja tässä valkosipuliset sarvet syötäväksi. Olivat kuulemma mahottoman hyviä!
Kommentit