IMG_20210411_152223.jpg

Tällaisen helppotekoisen aterian tein meille tänään possun sisäfileestä.

Lihan lisäksi laitoin perunoita, porkkanoita, paprikaa ja sipulia. Olispa ollut pitkiä papuja tai vihreää parsaa, vaan näillä mentiin mitä kaapeista löytyi. Mausteita voi laittaa oman maun mukaisesti, minä menin hyvin perusmauilla, ihan ilman valkosipulia.

Minä tykkään ihan vähän suurustaa tällaisten ruokien lientä, vaan ei se välttämätöntä ole, voi siis laittaa liemeksi pelkän lihaliemen.

IMG_20210411_104732.jpg

Minä tein kuvassa olevan määrän ruokaa näin. Mulla oli ajatus, että syödään tänään molemmat tätä ja mies syö toisenkin kerran.

Possun sisäfilettä ja kasviksia

3 oikein isoa perunaa (kuorittuna) ja viipaloituna isoiksi paksuiksi viipaleiksi

4 isoa porkkanaa kuorittuna ja pitkittäin paloiteltuna neljään osaan

2 isoa keltasipulia kuorittuna ja viipaloituna

vettä 4 - 5 dl + lihaliemikuution puolikas + soijakastiketta noin 1 tl (+ maizena ruskeaa suurustetta 1-2 rkl)

aromisuolaa + suolaa + mustapippuria myllystä + paprikajauhetta

___________________

possun sisäfilettä 5 paksua viipaletta  (= reilu ½ possun sisäfileestä) käsin ohuemmiksi painellen

rasvaa lihojen ruskistamiseen

suolaa ja mustapippuria

4 minipaprikaa puhdistettuna ja puolitettuna

___________________

juustoraastetta noin 3 dl  (minulla sinistä emmmentalia)

___________________

tuoretta basilikaa ja persiljaa

Valmistaminen:

Laita porkkanat ja perunat laakeaan uunivuokaan, voi laittaa hieman limittäin. Lisää sipulit kasvisten päälle.

Ripottele kuivia mausteita ainesten pintaan.

Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lietä lihaliemikuution puolikas siihen (tai fondia) ja lisää myös soijakastike ja suuruste. Kiehauta ja kaada kasvisten päälle vuokaan. Nestettä pitäisi olla sen verran, että noin puolet aineksista peittyvät.

Kypsennä vuokaa 200 asteisessa uunissa, kunnes juurekset ovat kypsiä. Minulla aikaaa meni reilu ½ tuntia.

Sinä aikana kun kasvikset ovat uunissa, ruskista/kypsennä lihat paistinpannulla molemmin puolin ja pintamausta. Älä paista liian kuiviksi, koska lihat menevät vielä uuniin hetkiseksi.

Freesaa paprikanpuolikkaita pannulla pari minuuttia lihojen jälkeen.

Kun kasvikset ovat kypsiä (tarkista, että vuoan pohjalla on vielä lientä muutama cm, jos ei ole, niin hurauta sinne vettä), lisää lihat ja paprikat vuokaan ja juustoraastetta ihan reilusti pinnalle.

Pidä vuokaa grillivastusten alla uunissa, kunnes juusto on sulanut ja saanut hieman väriä. Varo, ettet kärvennä pintaa liikaa.

Ripottele basilikaa ja tuoretta persiljaa ruoan pinnalle.

IMG_20210411_115331.jpg

Tähän päälle tuli vielä reilusti juustoraastetta ja sitten laitoin ruoan uuniin grillivastusten alle muutamaksi minuutiksi. 

IMG_20210411_122243.jpg

Kypsä ruoka sai pintaansa vielä tuoretta persiljaa ja basilikaa. 

IMG_20210411_152247.jpg

IMG_20210411_152157.jpg

Tällaisen pienen helpon salaatin tein vielä lisukkeeksi.

IMG_20210411_170358_791.jpg

Jälkkäriksi juotiin kahvit lisäkkeineen.

Viimeiset ambrosian kakkupalat syötin vasta nyt. Viipaleet ovat olleet hyvin suojattuna jääkaapissa pääsiäisestä asti, eikä mistään tiennyt, ettei kakku ollut vastatehtyä.

Jotta viikonlopun herkuttelut eivät jääneet liian vähäisiksi syötiin vielä ystävän tuomia suukkoja

IMG_20210410_184242_054.jpg

ja toisen ystävän tuomia suklaita.

IMG_20210410_184242_091.jpg

Mulle ihan uusia tuttavuuksia nämä suklaat. Ovat ihan liian hyviä, niin nopsaan on rasia huvennut kanssasyöjän avustuksella.