Tällaisen helppotekoisen aterian tein meille tänään possun sisäfileestä.
Lihan lisäksi laitoin perunoita, porkkanoita, paprikaa ja sipulia. Olispa ollut pitkiä papuja tai vihreää parsaa, vaan näillä mentiin mitä kaapeista löytyi. Mausteita voi laittaa oman maun mukaisesti, minä menin hyvin perusmauilla, ihan ilman valkosipulia.
Minä tykkään ihan vähän suurustaa tällaisten ruokien lientä, vaan ei se välttämätöntä ole, voi siis laittaa liemeksi pelkän lihaliemen.
Minä tein kuvassa olevan määrän ruokaa näin. Mulla oli ajatus, että syödään tänään molemmat tätä ja mies syö toisenkin kerran.
Possun sisäfilettä ja kasviksia
3 oikein isoa perunaa (kuorittuna) ja viipaloituna isoiksi paksuiksi viipaleiksi
4 isoa porkkanaa kuorittuna ja pitkittäin paloiteltuna neljään osaan
2 isoa keltasipulia kuorittuna ja viipaloituna
vettä 4 - 5 dl + lihaliemikuution puolikas + soijakastiketta noin 1 tl (+ maizena ruskeaa suurustetta 1-2 rkl)
aromisuolaa + suolaa + mustapippuria myllystä + paprikajauhetta
___________________
possun sisäfilettä 5 paksua viipaletta (= reilu ½ possun sisäfileestä) käsin ohuemmiksi painellen
rasvaa lihojen ruskistamiseen
suolaa ja mustapippuria
4 minipaprikaa puhdistettuna ja puolitettuna
___________________
juustoraastetta noin 3 dl (minulla sinistä emmmentalia)
___________________
tuoretta basilikaa ja persiljaa
Valmistaminen:
Laita porkkanat ja perunat laakeaan uunivuokaan, voi laittaa hieman limittäin. Lisää sipulit kasvisten päälle.
Ripottele kuivia mausteita ainesten pintaan.
Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lietä lihaliemikuution puolikas siihen (tai fondia) ja lisää myös soijakastike ja suuruste. Kiehauta ja kaada kasvisten päälle vuokaan. Nestettä pitäisi olla sen verran, että noin puolet aineksista peittyvät.
Kypsennä vuokaa 200 asteisessa uunissa, kunnes juurekset ovat kypsiä. Minulla aikaaa meni reilu ½ tuntia.
Sinä aikana kun kasvikset ovat uunissa, ruskista/kypsennä lihat paistinpannulla molemmin puolin ja pintamausta. Älä paista liian kuiviksi, koska lihat menevät vielä uuniin hetkiseksi.
Freesaa paprikanpuolikkaita pannulla pari minuuttia lihojen jälkeen.
Kun kasvikset ovat kypsiä (tarkista, että vuoan pohjalla on vielä lientä muutama cm, jos ei ole, niin hurauta sinne vettä), lisää lihat ja paprikat vuokaan ja juustoraastetta ihan reilusti pinnalle.
Pidä vuokaa grillivastusten alla uunissa, kunnes juusto on sulanut ja saanut hieman väriä. Varo, ettet kärvennä pintaa liikaa.
Ripottele basilikaa ja tuoretta persiljaa ruoan pinnalle.
Tähän päälle tuli vielä reilusti juustoraastetta ja sitten laitoin ruoan uuniin grillivastusten alle muutamaksi minuutiksi.
Kypsä ruoka sai pintaansa vielä tuoretta persiljaa ja basilikaa.
Tällaisen pienen helpon salaatin tein vielä lisukkeeksi.
Jälkkäriksi juotiin kahvit lisäkkeineen.
Viimeiset ambrosian kakkupalat syötin vasta nyt. Viipaleet ovat olleet hyvin suojattuna jääkaapissa pääsiäisestä asti, eikä mistään tiennyt, ettei kakku ollut vastatehtyä.
Jotta viikonlopun herkuttelut eivät jääneet liian vähäisiksi syötiin vielä ystävän tuomia suukkoja
ja toisen ystävän tuomia suklaita.
Mulle ihan uusia tuttavuuksia nämä suklaat. Ovat ihan liian hyviä, niin nopsaan on rasia huvennut kanssasyöjän avustuksella.
Kommentit