CIMG1821.jpg

Yksi syksyllä/talvella tehtävistä lemppariruoistamme on merimiespata/merimiespihvit. Milloin porkkana- tai palsternakkalisällä ja toisinaan taas ihan tällaisena simppelinä perusversiona ilhan ilman olutta tms lientä. Lihana tässä vuoallisessa on vähän yli kg painava paahtopaistipalanen puhdistettuna, viipaloituna, ruskistettuna ja haudutettuna ensin maustetussa liemessä liedellä padassa lähes tunnin ajan. Vasta sen jälkeen kokosin laatikon uuniin hautumaan. Kulmapaisti ja paahtopaisti olivat kaupassa samanhintaisia, joten ilman muuta otin mureamman paistin tähänkin ruokaan, vaikka kulma- tai ulkopaisti kävisivät vallan mainiosti pitkän kypsymisajan takia.

CIMG1813.jpg

Ohje merimiespataan löytyy täältä. Suurensin vaan ohjeen lihamäärään (tällä kertaa siis naudan paahtopaistia) passeliksi. Kaikki eivät suurusta lientä olenkaan, vaan minä teen sen lähes aina...peruja synnyinkodissani tehdystä tavasta. Nykyisin laitan suurustamiseen ripsauksen sekä tummaa että vaaleaa Maizenasuurustetta, vaan tokihan ihan vehnäjauhoillakin voi suurustamisen tehdä.

CIMG1804.jpg

Lihat jätin ihan kunnon kokoisiksi viipaleiksi...

CIMG1807.jpg

CIMG1811.jpg

CIMG1822.jpg

Mulla pitää olla aina merimiespadan lisukkeena miedosti sokeroitua puolukkasurvosta/hilloa.

CIMG1819.jpg

Salaatissa on karkeaa luomuporkkanaraastetta, appelsiinia, kurkkua ja tämän hetken lempparijuustoa eli Lidlistä ostettua tällaista salaatti juustoa murustettuna.... takana likee, jotta on kreikkalaistyyppistä juustoa. Toki kaikenlainen salaattijuusto/feta tähänkin salaattiin käy.

CIMG2135-001.jpg

En oikein osaa sanoa mikä tässä juustossa koukuttaa, vaan niin meille kummallekkin on käynyt...