Yksi syksyllä/talvella tehtävistä lemppariruoistamme on merimiespata/merimiespihvit. Milloin porkkana- tai palsternakkalisällä ja toisinaan taas ihan tällaisena simppelinä perusversiona ilhan ilman olutta tms lientä. Lihana tässä vuoallisessa on vähän yli kg painava paahtopaistipalanen puhdistettuna, viipaloituna, ruskistettuna ja haudutettuna ensin maustetussa liemessä liedellä padassa lähes tunnin ajan. Vasta sen jälkeen kokosin laatikon uuniin hautumaan. Kulmapaisti ja paahtopaisti olivat kaupassa samanhintaisia, joten ilman muuta otin mureamman paistin tähänkin ruokaan, vaikka kulma- tai ulkopaisti kävisivät vallan mainiosti pitkän kypsymisajan takia.
Ohje merimiespataan löytyy täältä. Suurensin vaan ohjeen lihamäärään (tällä kertaa siis naudan paahtopaistia) passeliksi. Kaikki eivät suurusta lientä olenkaan, vaan minä teen sen lähes aina...peruja synnyinkodissani tehdystä tavasta. Nykyisin laitan suurustamiseen ripsauksen sekä tummaa että vaaleaa Maizenasuurustetta, vaan tokihan ihan vehnäjauhoillakin voi suurustamisen tehdä.
Lihat jätin ihan kunnon kokoisiksi viipaleiksi...
Mulla pitää olla aina merimiespadan lisukkeena miedosti sokeroitua puolukkasurvosta/hilloa.
Salaatissa on karkeaa luomuporkkanaraastetta, appelsiinia, kurkkua ja tämän hetken lempparijuustoa eli Lidlistä ostettua tällaista salaatti juustoa murustettuna.... takana likee, jotta on kreikkalaistyyppistä juustoa. Toki kaikenlainen salaattijuusto/feta tähänkin salaattiin käy.
En oikein osaa sanoa mikä tässä juustossa koukuttaa, vaan niin meille kummallekkin on käynyt...
Kommentit