Sei/seiti on monien mielestä ihan ala-arvoista kalaa, mutta meille se maistuu muodossa kuin muodossa. Teen siitä kalakeittoa, kalamureketta, kastikeruokaa, kalamurekepihvejä ja esim.erilaisia uunikalaruokia.
Tällä kertaa tein kuorineen keitetyille perunoille kaveriksi juustoista sei-tomaattivuokaa.
Vuoallinen juustoista uuniseitä valmistui näin:
Juustoinen sei-tomaattivuoka
(3-4 annosta)
400 g pkt pakasteseitä (= 4 annospalaa)
10 cm pätkö purjoa hienonnettuna
noin 10 miniluumu/kirsikkatomaatteja puolikkaina
suolaa (noin ½ tl)
sitruunapippuria (noin ½ tl)
tilliä (laitoin kuivattua noin ½ tl)
puolikkaan pienen sitruunan mehu
noin 2 dl juustoraastetta (käytin punaleima emmentalia)
1 prk (= 250 ml) juustokermaa
Valmistaminen:
Paloittele kohmeinen kala kuutioiksi ja laita ne laakeaan uunivuokaan. (Paloittelu ei ole välttämätöntä, mutta me tykkäämme kun mausteliemi jakautuu tasaisemmin kalapalojen väliin.)
Lisää vuokaan hienonnettu purjo, tomaatinpuolikkaat, sitruunamehu ja mausteet. Ripottele juustoraaste vuokaan.
Kaada juustokerma tasaisena norona vuokaan joka kohtaan.
Kypsennä tavallisessa uunissa 175-200 asteessa 30-40 min.
Nauti keitettyjen perunoiden tai perunasoseen kanssa.
Periaatteessa tämän vuoallisen seitä pitäisi riittää neljälle ruokailijalle, mutta meillä tästä tulee vaan kolme aikuisten annosta.
Täältä löytyy hieman toisenlainen helppo juustoisen uunisein ohje.
Kommentit