Näihin pulliin tykästyin tyystin.... ohje otettu täältä.... tai oikeastaa uusimmasta Ruoka Pirkasta.
Ihania, meheviä pullia.
Toska-appelsiinipullat
(n. 32 kpl)
Ainekset:
|
||
5 dl | Pirkka kevytmaitoa | |
50 g | hiivaa tai | |
2 ps (à 11 g) | kuivahiivaa | |
1 dl | sokeria | |
1 | Pirkka Parhaat kananmuna | |
1 rkl | Pirkka kardemummaa | |
1 1/2 tl | suolaa | |
12-14 dl | vehnäjauhoja | |
150 g | Pirkka leivontamargariinia tai voita | |
Täyte |
||
1 prk (300 g) | Pirkka appelsiinimarmeladia | |
1 rkl | perunajauhoja | |
Kuorrutus |
||
2 ps (à 100 g) | Pirkka mantelilastuja | |
100 g | Pirkka leivontamargariinia tai voita | |
1 1/2 dl | sokeria | |
4 rkl | Pirkka kevytmaitoa | |
2 rkl | vehnäjauhoja | |
Lisäksi |
||
pulla- tai Amerikan muffinivuokia |
1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. (Jos käytät kuivahiivaa, katso ohje pakkauksesta.) Lisää sokeri, muna, kardemumma ja suola. Alusta taikinaan vähitellen jauhoja. Lisää pehmeä rasva alustamisen loppuvaiheessa. Taikina saa olla pehmeää, mutta kuitenkin käsistä irtoavaa. Anna taikinan kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 1/2 tuntia.
2. Jaa taikina 2 osaan ja kauli palat suorakaiteen muotoisiksi levyiksi (n. 30x40 cm).
3. Sekoita täytteen ainekset keskenään. Levitä päälle noin puolet täytteestä. Kääri rullalle pitkältä sivulta alkaen. Leikkaa rullasta terävällä veitsellä 2-3 cm:n viipaleita. nosta ne pulla- tai muffinivuokiin leikkauspinta ylöspäin.
6. Kohota pullat peitettynä lämpimässä paikassa. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla noin 5 minuuttia. (Pullia ei tarvitse voidella.)
7. Valmista sillä aikaa toskakuorrutus. Sekoita kaikki kuorrutusaineet kattilassa ja kiehauta. Lusikoi kuorrutusta pullien päälle ja jatka paistamista vielä noin 8 minuuttia.
Ohje kopioitu täältä.
Jos tykkäät appelsiinin ja toskan mausta -> näitä kannattaa ehdottomasti kokeilla
Kommentit