Couscousia ( tai kotoisasti kuskus) tulee harvemmin laitettua, vaikka ihan hyväähän se on....

Couscouslisäke

(4 annosta)

3 rkl öljyä

1 iso sipuli hienonnettuna + vihreät varret

½ kesäkurpitsaa pieninä kuutioina

½ isoa suippopaprikaa pieninä kuutioina

tuoretta chiliä oman maun mukaan

3 dl täysjyväcouscousia

4 dl vettä ( voi tarvita enemmänkin?)

2 rkl sitruunamehua (laitoin myös hieman sitruunan raastettua kuorta)

1 tl kasvisfondia (tai kasvisliemikuutio)

suolaa ja mustapippuria myllystä

tuoretta persiljaa

Kuumenna öljy kattilassa ja lisää sipulit, kesäkurpitsat, chili ja paprikakuutiot kuullottumaan välillä sekoitellen. Lisää vesi ja kuumenna seos kiehuvaksi. Lisää mausteet ja couscous. Älä enää keitä, vaan anna lisäkkeen olla kannen alla kunnes couscous on pehmentynyt. Sekoita couscous nostellen irtonaiseksi, lisää reilusti hienonnettua persiljaa ja tarkista maku muutenkin.

Pidä varalla kiehuvaa vettä...sitä voi hurauttaa couscousin sekaan maun tarkistamisvaiheessa, jos seos tuntuu liian kuivalta .... joskus on käynyt niinkin, vaikka kuinka on mitannut ainekset olevinaan tarkkaan.

Couscousia syötiin ihan vaan pannulla paistettujen possun ulkofilepihvien ja salaatin kera.

Jämät couscousista pääsivät kylmänä tonnikalasalaatin pohjaksi....