Puolukkajäädykettä kera kinuskikastikkeen...

Puolukkajäädyke

( 10 - 12 ottaa inhimillisen kokoisen palan)

4 kpl kananmunan keltuaisia

n. 1½ dl sokeria

4-5 dl puolukoita survoksena/soseena

4 dl vatkautuvaa kermaa  -> vaahto

lisäkkeeksi ja koristeluun 1 prk (2 dl) kinuskikastiketta ja 1-2 dl kokonaisia puolukoita

 

Vatkaa keltuaiset ja sokeri hyväksi vaahdoksi. Lisää puolukkasurvos ja viimeisenä kermavaahto nostellen. Maistele massa ja lisää halutessasi lisää makua. Pane valmis jäädykemassa pakastumaan haluamasi malliseen astiaan. Peitä jäädykeastia ja laita jäädyke pakastumaan pakastimeen mielellään seuraavaan päivään. Jäädykkeen voi tehdä hyvissä ajoin valmiiksi...se säilyy hyvin suojattuna viikkoja pakastimessa.

Tarjolle pantaessa ota jäädyke pehmenemään vähintään puoli tuntia ennen tarjoamista...kumoa jäädyke tarjoiluvadille ja koristele haluamallasi tavalla. Minä laitoin koristeeksi kaupan valmista kinuskikastiketta ja kohmeisia puolukoita. Loppu kastike laitettiin tarjolle sellaisenaan.

Hyvää oli...eikä yhtään niin makeaa mitä voisi luulla