Kestosuosikkimme.... pikkuisilta pitsoilta näyttävät, vaan eivät ole. Täytteeksi passaisi toki muutkin kun jauhelihatäyte...suolaiset piirakat kategoriassa on mm kinkkutäytteisiä...vaan periaatteessa voi tehä sillä täytteellä mistä tykkää... meillä mentiin hyvin perinteisesti eli jauhelihatäytteellä....omaksi herkuksi ja sai näistä kukkien kastelijakin osansa.
Jos pohjista haluaa hieman ävhemmän rasvaisia, voisi rasvamäärää pienentää tai minä laitan nykysellään muutaman dl ylimääräisiä jauhoja ja maitoa tilkkasen enemmän, muut ainesuhteet säilytän ennallaan ja siitä satsistaa teen yleensä 60 kpl pikkuisia piirakoita.
Ohje löytyy jo aikaisemminkin blogistani, vaan kun linkitykset ei pelitä kaikki olleskaan hyvin blogissani laitan ohjeen tähän uudemman kerran.
Pienet jauhelihapiirakat
( 40 - 50 kpl )
pohjat:
9 dl vehnäjauhoja + hiivaleipäjauhoja ( minä laitan puolet ja puolet...)
250 g rasvaa
3½ dl kylmää maitoa
50 g tuore hiivaa
1½ tl suolaa
täyte:
noin 800 g jauhelihaa ruskistettuna + maustettuna seuraavilla mausteilla
sinappia, suolaa, pippuria, oreganoa (tai pitsamaustetta), paprikajauhetta, aromisuolaa
Lisäksi tarvitaan: tomaattiviipaleita ja
juustoraastetta ( minulla meni lähes 650 g juustoa /50 kpl pikkupiirakoita )
reunojen voiteluun munaa
Valmistaminen:
- taikina; nypi kova rasva ja jauhot ryynimäiseksi seokseksi ja lisää siihen maito-hiiva-suolaseos ja sekoita tasaiseksi taikinaksi, kohota taikina ( taikinan kohotus ei ole välttämätön) ja leivo siitä "pikkupullat" ja kohota ne hyvin
- painele kohonneet pullat lättänöiksi sormin ( minä tykkään tehdä näin ) tai paina esim lasilla syvennys pullan keskelle...kunnon laaja syvennys, jotta täytettä mahtuu paljon
- voitele reunat munalla
- täytä pikkupiirakat , ensin täyte sitten tomaattiviipale ja päällimmäiseksi juustoraaste
- kohota vielä pikkupiirakat ( tulee kupsakampi, toki voi laittaa heti uuniinkin)
- paista pienet jauhelihapiirakat + 200 - 225 asteisessa uunissa keskitasossa 10 - 15 min.... jos painelet pohjat ennen täyttämistä kovin ohuiksi... varo että eivät pala pohjista!
Vastatehtyinä parhaimmillaan, vaan syö näitä pakastamisen ja pienen lämmittämisenkin jälkeen...
Kommentit