CIMG8866-normal.jpg

Kestosuosikkimme.... pikkuisilta pitsoilta näyttävät, vaan eivät ole. Täytteeksi passaisi toki muutkin kun jauhelihatäyte...suolaiset piirakat kategoriassa on mm kinkkutäytteisiä...vaan periaatteessa voi tehä sillä täytteellä mistä tykkää... meillä mentiin hyvin perinteisesti eli jauhelihatäytteellä....omaksi herkuksi ja sai näistä kukkien kastelijakin osansa.

Jos pohjista haluaa hieman ävhemmän rasvaisia, voisi rasvamäärää pienentää tai minä laitan nykysellään muutaman dl ylimääräisiä jauhoja ja maitoa tilkkasen enemmän, muut ainesuhteet säilytän ennallaan ja siitä satsistaa teen yleensä 60 kpl pikkuisia piirakoita.

Ohje löytyy jo aikaisemminkin blogistani, vaan kun linkitykset ei pelitä kaikki olleskaan hyvin blogissani laitan ohjeen tähän uudemman kerran.

Pienet jauhelihapiirakat

( 40 - 50 kpl )

pohjat:

9 dl vehnäjauhoja + hiivaleipäjauhoja ( minä laitan puolet ja puolet...)

250 g rasvaa

3½ dl kylmää maitoa

50 g tuore hiivaa

1½ tl suolaa

täyte:

noin 800 g jauhelihaa ruskistettuna + maustettuna seuraavilla mausteilla

sinappia, suolaa, pippuria, oreganoa (tai pitsamaustetta), paprikajauhetta, aromisuolaa

 

Lisäksi tarvitaan: tomaattiviipaleita ja

juustoraastetta ( minulla meni lähes 650 g juustoa /50 kpl pikkupiirakoita )

reunojen voiteluun munaa

Valmistaminen:

- taikina; nypi kova rasva ja jauhot ryynimäiseksi seokseksi ja lisää siihen maito-hiiva-suolaseos ja sekoita tasaiseksi taikinaksi, kohota taikina ( taikinan kohotus ei ole välttämätön) ja leivo siitä "pikkupullat" ja kohota ne hyvin

- painele kohonneet pullat lättänöiksi sormin ( minä tykkään tehdä näin ) tai paina esim lasilla syvennys pullan keskelle...kunnon laaja syvennys, jotta täytettä mahtuu paljon

- voitele reunat munalla

- täytä pikkupiirakat , ensin täyte sitten tomaattiviipale ja päällimmäiseksi juustoraaste

- kohota vielä pikkupiirakat ( tulee kupsakampi, toki voi laittaa heti uuniinkin)

- paista pienet jauhelihapiirakat + 200 - 225 asteisessa uunissa keskitasossa 10 - 15 min.... jos painelet pohjat ennen täyttämistä kovin ohuiksi... varo että eivät pala pohjista!

CIMG8864-001-normal.jpg

Vastatehtyinä parhaimmillaan, vaan syö näitä pakastamisen ja pienen lämmittämisenkin jälkeen...