Tämä käärötorttu oli hyvää.... jos vaan tykkää minttusuklaasta.
Alkuperäinen ohje on täältä.
Tällä kertaa tähän laitettiin Pätkiksien tilalle minttukrokanttisuklaalevystä suurinpiirtein vastaava määrä.
Minttusuklaa-päärynäkäärötorttu
Pohja
4 munaa
1 1/2 dl sokeria
1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
1/2 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
Täyte 1
1 tlk säilykepäärynöitä
Täyte 2
2 dl kuohu- tai vispikermaa
1 dl ranskankermaa
1 dl rahkaa
1 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
½ levyä minttukrokanttisuklaata (alkuperäisessä ohjeessa 4 Pätkis patukkaa)
vihreää karamelliväriä
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet sihdin läpi vaahdon joukkoon. Sekoita varoen tasaiseksi. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipannuun. Paista 200 asteessa 8-10 minuuttia. Kumoa levy sokeroidulle paperille ja irrota paistopaperi.
Vatkaa kerma ja ranskankerma vaahdoksi. Lisää rahka. Mausta sokerilla ja vanilliinisokerilla. Lisää hienonnettu suklaa. Värjää seos vaaleanvihreäksi. Valuta säilykepäärynät ja paloittele ne. Levitä ne jäähtyneelle kääretorttulevylle. ( kuvan käärötortussa hienonnettu päärynä on sekoitettu muun täytteen sekaan ja hyvin pelitti niinkin) Levitä päälle täyte 2. Kääri levy rullalle.
Huom! Täytteen määrä on aika runsas..... toisaalta ompahan enemmän mitä maistella
Kommentit