Enpä muista koska meidän leveyksillä oltaisiin tuoretta raparperia näin aikaisin saatu maalta poimia.... aika montaa erilaista herkkua on raparperista jo tehty.... tässä yksi helppo piiras mihin raparperia voi upottaa ( tuoretta tai pakastettua)

Jonkin sortin raparperipiirakkaa syödään varmaankin aika monessa huushollissa.... minä tein tällaista versiota muutama päivä sitten.... pohjana on sana kuin tässä persikka-vadelmapiirakassapaitsi etten laittanut mantelijauhetta ollenkaan. Tämäkin piirakka on tehty pienelle 50 cm leveän uunin pellille, eikä ohjeella tule kovin paksua piirakkaa. Tekovaiheessa tuntui ettei tästä koskaan voi tulla pellillistä, joten tein pienen annoksen muruseosta päälle....onneksi

Raparperipiirakka

3  isoa munaa

2 dl sokeria

125 g voita tai margariinia

3½ dl vehnäjauhoja

1 dl perunajauhoja

2 tl leivinjauhetta

1 tl vaniljasokeria

tuoreita tai jäisiä raparperipaloja sopivasti ( minä laitoin n. 8 dl pieniä paloja)

raparperien päälle ½ dl sokeria

Muruseos: 1dl vehnäjauhoja + ½ dl sokeria + 25 g kovaa rasvaa -> nypi kaikki sekaisin. (Mikäli haluat paksumman/runsaamman muruseoksen, tee tämä ohje tuplaten pellilliselle piirakkaa) 

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot, perunajauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri yhteen. Lisää siivilöiden jauhoseos ja juokseva rasva vuorotellen vaahtoon varovasti sekoittaen. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille ja levitä tasaiseksi. Ripottele raparperipalat tasaisesti pinnalle. Ripottele ½ dl sokeria pinnalle. Ripottele päällimmäiseksi muruseos. Paista piirakkaa lähes 200 asteisessa uunissa n 20-25 minuuttia, kunnes piirakka on kauniin vaaleanruskea. Varo ettet paista liian kuivaksi!

Ohjeella tulee pieni pellillinen aika ohutta piirakkaa. 60 cm leveään uuniin kannattaa ohje tehdä puolitoista kertaisena tai ihan jopa tuplata, jotta saa paksun piirakan.

Jotain lisä-potku-makua tähän piirakkaan voisi ensi kerralla laittaa ..... joskus olen tehnyt raparperipiirakkaa mihin päälle ripoteltiin kardemummaa..... sen maku passaaa oikein hyvin raparperin kanssa.

Lisänä piirakan kanssa voisi tietenkin tarjota vaniljakastiketta tai vaikkapa jäätelöä....me nautimme piirakasta ihan tällaisenaan kahvin kanssa.