CIMG2324-normal.jpg

Erään sateisen päivän kunniaksi paistoin muutamia vohvelieta....tai no, tarvitseeko sitä edes erityistä syytä näiden nopeiden herkkujen tekoon....

Katselin netistä nopeita ja helppoja (ei siis mitään vatkailuja) ohjeita ja Myllyn paras-sivustolta löytyi kommenttien perusteella kiitelty ja kehuttu ohje. No jaa....noista kehuista sitten tiedä. Ihan käyttökelpoisia perusvohveleita ohjeella tuli. Ei tietoakaan mistään rapeudesta, vaikka kivennäisvettä ja erikoisvehnäjauhoja kyllä taikinaan laitoin...kovin pieni määrä ohjeessa kivennäisvettä käsketään kylläkin laittamaan. Rasvaakin laitoin ihan reilusti taikinaa, vaan pehmosia vohveleita tuli....eipä tuo kyllä haitannu mitään, sillä meillä sellaisista tykätään. Vähän hilloa vohvelille ja rullaksi kääräistynä useinkin vohvelit syödään ihan sormin.

Tässäpä ohje millä minä tein vohvelit...

Vohvelit     (10-12 kpl)

3 munaa

4 dl maitoa

1 dl kivennäisvettä

4 dl erikoisvehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

½ tl suolaa

1 tl vaniljasokeria

2 rkl sokeria

75 g voisulaa

paistamiseen öljyä

Vatkaa munien rakenne rikki, lisää maito ja kivennäisvesi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne vispaten liemeen. Lisää voisula. Anna taikinan turvota vähintään puoli tuntia. Paista vohvelipannulla vohveleiksi. Tarjoile kuumina esim. mansikoiden tai mansikkahillon ja kermavaahdon kera.

CIMG2331-normal.jpg

Pikkasen mansikkahilloa sipaisin vohveleiden sisälle. Hyviä olivat.