eli iki-ihana kinderpiirakka valkosuklaakuorrutuksella ja tutti frutti crushia koristeeksi....

Tavallista kinderpiirakkaa on tullut tehtyä muutamia kertoja, vaan tämä valkoinen versio on työkaverini oivallus ( tosin minä olen hänelle antanut alkujaan ohjeen), mitä sain maistella ja ihastuin siihen tyystin. Työkaverin luvalla apinoin tämän valkosuklaa päällysteisen piirakkaohjeen heti ja tein jaettavaksi äitienpäivänä sinne, tänne ja tuonne...

Kinderpiirakan ohjeen olen ottanut Hannalta, joka on ottanut sen feetulta, joka on ottanut sen joltain .... kenen lie alkujaan, hyvää makeaa ja mehevää  piirakkaa on käyttääpä sitten mitä suklaata tahansa pinnalle.

Eli alla olevalla ohjeella syntyy pellillinen herkullista valkosuklaakuorrutteista piirakkaa...

Valkoinen unelmapiirakka eli Kinderpiirakka valkosuklaapäällyksellä

(ohje on sopiva 50 cm uunin pellille -> pellin koko 34 x37 cm)

6 dl sokeria

5 dl  vehnäjauhoja

2 tl vaniljasokeria

4 tl leivinjauhetta

6 rkl tummaa kaakaojauhetta

3 dl kiehuvaa vettä

300 g margariinia tai voita

4 munaa

Voikreemi:

150 g voita

5 dl tomusokeria (siivilöi)

4 tl vaniljasokeria

2 keltuaista

Kuorrutus:

260 g valkosuklaata sulatettuna (tummaa suklaata alkuperäisessä ohjeessa tai maitosuklaa tai jokin maustettu suklaa...mitä nyt haluatkaan käyttää)

Pinnalle koristeeksi

Tutti Frutti crushia (n. puoli pussillista rouhetta)

 

Sekoita pohjan kuivat ainekset keskenään, lisää kiehuva vesi ja sulatettu rasva jauhoseokseen ja sekoita tasaiseksi esim pallovatkaimella. Lisää kananmunat ja sekoita sen verran että taikina on tasaista. Huom. taikina on löysää....ja sen pitää sellaista ollakkin. Paista pohja uunipellillä leivinpaperin päällä n. 200 asteisessa uunissa keskitasossa  25-30min. Varo paistamasta pohjaa liian kuivaksi. Minulla pohja paistui 23 min ja oli just passeli . Jäähdytä piirakkapohja ihan kylmäksi.

Valmista väliin tuleva rasvavaahto. Vatkaa pehmeä voi ja sokerit vaahdoksi, lisää joukkoon keltuaiset ja vatkaa vielä hetki. Levitä pehmeä rasvavaahto jäähtyneen pohjalevyn päälle tasaiseksi kerrokseksi ja laita piirakka hetkiseksi esim pakastimeen, jotta rasvakreemi jähmettyy, vaan ei jäädy.

Sulata suklaa ( minä sulatan pienet määrät mikrossa ja isommat ihan sellaisenaan kattilassa miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen, vaan voiphan sitä vesihaudettakin käyttää, jos siitä tavasta tykkää enemmän). Jäähdytä suklaa hyvin vähän haaleaksi ja levitä nopsaan piirakan päälle. Ripottele heti koristeet pintaan. Anna piirakan pinnan jähmettyä ihan rauhassa ja leikkaa sitten halutun kokoisiksi paloiksi.

 

Pikkasen jänskitin että kostuuko rouhe suklaan pinnalla  miten helpolla. Vaan se tuottikin positiivisen yllärin. Jääkaapissa yhdessä kerroksessa säilytettynä laatikossa, paloissa ei juurikaan kostumista näy useammankaan päivän jälkeen. Pakastimeen laitoin muutamia paloja ja otin ne pöytään sulamaan, kun laitoin kahvin tulemaan. Piirakka on minusta ihaninta hieman kohmeisena, vähintään jääkaappikylmänä.

Minä leikkasin piirakkalevyn 8x8 -> 64 kpl pieniä kahvipöydän palasia.... työkamuni kertoi leikanneensa pellillisestä 72 söpöä pientä palaa...

Piirakasta tulee 50 cm leveän uuninpellille ihan hyvän paksuista piirakkaa...

Tätä ihanuutta tehdään meillä toistekkin....toki myös tumma suklaista versiota