Pitkästä aikaa leivoin jotain muuta pullaa kuin kanelitäytteisiä. Kummatkin tämän postauksen pullat on tehty ihan tavallisesta pehmeästä maukkaasta pullataikinasta.
Sitruunapullat (pienet piirakat)
(täyte piisaa 22 kpl kuvan mukaisiin)
250 g prk maitorahkaa
1 prk sitruunakreemiä (puolet sekoitetaan rahkatäytteeseen ja loput laitetaan silmiksi pulliin)
1 pieni muna (tai isosta vaan puolikas)
sokeria oman maun mukaan
Valmista täyte sekoittamalla rahka, puoli prk sitruunakreemiä, kananmuna ja vähän sokeria sekaisin. Maistele makeus mieleiseksi.
Leivo kohonneesta/levänneestä pullataikinasta pikkupullat ja kohota ne vielä hyvin pellillä pullina. Paina lasilla syvennys keskelle, pistele pohjaosa haarukalla, voitele reunat kananmunaseoksella, annostele täyte keskelle ja silmäksi pieni nokare sitruunakreemiä. Paista pullat 200-225 asteisessa (uunisi tuntien) tasalämpöisessä uunissa keskitasossa kypsiksi.
Näissä jätin syvennyksen aika pieneksi ihan tarkoituksella, mutta jos haluaa enemmän täytettä -> pikkupiirakat, niin silloin pitää tehdä isompi syvennys, eikä täyte piisaa niin moneen.
Nämä olivat ihanan pehmoisia, vaikka väriä näissä onkin ihan reilusti (koska tykätään kunnon paistopinnasta)
Lopputaikinasta tein herttaisia rinkilöitä. Näiden teko vie ajatukseni aina vuoteen 1976, jolloin olin perheharjoittelupaikassa lähellä Iisalmea ja tein 4 kk ajan lähes joka aamu muutaman herttaisen rinkilän herrasväelle aamukahveille.
Ihanan pehmoisia näistä tuli, kun ei vaan paistaliian kuivaksi ja tehdään pehmoisesta pullataikinasta.
Kommentit