IMG_20240509_152128_edit_342746548611020

Pitkästä aikaa leivoin jotain muuta pullaa kuin kanelitäytteisiä. Kummatkin tämän postauksen pullat on tehty ihan tavallisesta pehmeästä maukkaasta pullataikinasta.

Sitruunapullat (pienet piirakat)

(täyte piisaa 22 kpl kuvan mukaisiin)

250 g prk maitorahkaa

1 prk sitruunakreemiä (puolet sekoitetaan rahkatäytteeseen ja loput laitetaan silmiksi pulliin)

1 pieni muna (tai isosta vaan puolikas)

sokeria oman maun mukaan

Valmista täyte sekoittamalla rahka, puoli prk sitruunakreemiä, kananmuna ja vähän sokeria sekaisin. Maistele makeus mieleiseksi.

Leivo kohonneesta/levänneestä pullataikinasta pikkupullat ja kohota ne vielä hyvin pellillä pullina. Paina lasilla syvennys keskelle, pistele pohjaosa haarukalla, voitele reunat kananmunaseoksella, annostele täyte keskelle ja silmäksi pieni nokare sitruunakreemiä. Paista pullat  200-225 asteisessa (uunisi tuntien) tasalämpöisessä uunissa keskitasossa kypsiksi.

IMG_20240509_123359_edit_343072485502250

Näissä jätin syvennyksen aika pieneksi ihan tarkoituksella, mutta jos haluaa enemmän täytettä -> pikkupiirakat, niin silloin pitää tehdä isompi syvennys, eikä täyte piisaa niin moneen.

IMG_20240509_152033_edit_342781842263403

Nämä olivat ihanan pehmoisia, vaikka väriä näissä onkin ihan reilusti (koska tykätään kunnon paistopinnasta)

IMG_20240509_151904_edit_342794197914752

Lopputaikinasta tein herttaisia rinkilöitä. Näiden teko vie ajatukseni aina vuoteen 1976, jolloin olin perheharjoittelupaikassa lähellä Iisalmea ja tein 4 kk ajan lähes joka aamu muutaman herttaisen rinkilän herrasväelle aamukahveille.

IMG_20240512_124048.jpg

Ihanan pehmoisia näistä tuli, kun ei vaan paistaliian kuivaksi ja tehdään pehmoisesta pullataikinasta.