sunnuntai, 24. elokuu 2008

Me söimme poronkäristyskastikkeen ruohosipulilla maustetun perunasoseen, puolukkasurvoksen, suolakurkun ja ihan tavallisen vihersalaatin kera.
Poronkäristyskastikkeeseen ohje löytyy Yhteishyvästä. Tein ohjeeseen kuitenkin joitakin pieniä muutoksia ja tein ruokaa vain puolet alkuperäisestä ohjeesta, joten kirjoitan ohjeen tähän kuten minä ruoan tein.
Poronkäristyskastike
( ohjeen mukaan kahdelle, meillä tästä söi kolme)
½ pkt = 70 g pekonia kuutioina
240 g pkt nopeasti kypsyvää poronkäristyslihaa
1 sipuli hienonnettuna
kukkura 1 rkl vehnäjauhoja
muutama rouhaisu mustapippuria myllystä
2 dl vettä
½ dl ruokakermaa
Paahda pekonikuutioita pannulla niin kauan, että rasva irtoaa. Lisää jäiset käristyslihat pekonin joukkoon ja paista niin, että siivut irtoavat ja ruskistuvat tasaisesti. Lisää ruskistumisen loppupuolella sipulit sekaan. Ripottele päälle vehnäjauhot. Kääntele lihoja hetken aikaa kuumalla pannulla. Lisää vettä niin, että kiehuessa syntyy sakea kastike. Lisää ruokakerma ja mausteet. Kiehauta vielä käristyskastike ja tarkista maku.
Poronkäristyskastike oli oikein hyvää ja se valmistui nopeasti, kun käytin vartissa valmista poronkäristyslihaa.
Kommentit