Tällä kertaa omenainen maku tulee pakastetuista omenalohkoista, mitkä lisäsin sinappisen kermakastikkeen sekaan. Tokihan omenan voisi kääryleiden täytteeksikin laittaa....minä otin varman päälle, kun en yhden syöjän makutottumuksia tiennyt...
Omenaiset possunlihakääryleet
3 kunnon paksua viipaletta possun ulkofilettä
suolaa
pippuria myllystä
täytteeksi savunmakuista kokolihaleikkelettä 6 siivua.... tai muuta haluttua täytettä esim luumua
2 dl ruokakermaa
sinappia
suolaa
soijakastiketta
1 iso omena....mulla pakastettuja omanalohkoja
3 viipaletta pekonia (toki enemmänkin voi laittaa... minä halusin vaan vyötteeksi keskelle pekonia)
Nuiji lihat muovin läpi ohuiksi. Ripotele mausteet pintaan ja laita lihaleikkeleet päälle ja rullaa napakaksi rullaksi. Kiepsauta pekonisiivu keskelle vyötteeksi. Rouhase vielä pippuria lihojen pintaan. Ruskista lihat pannulla joka puolelta... ensin pannua kohden liitoskontapuoli, niin pysyy kiinni. Nosta ruskistetut kääryleet uunivuokaan. Laita samaiselle pannulle kerma, mausteet ja omenalohkot ja kuumenna kiehuvaksi. Tarkista maku. Pippuriakin kastikkeeseen voi vielä rouhasta. Kaada kastike kääryleiden päälle vuokaan. Kypsennä 175- 200 asteisessa uunissa reilu½ tuntia. Kokeile kääryleen keskeltä haarukalla kypsyys = tuntuu pehmeältä.Minä laitoin kypsymisen ajaksi vuoan päälle folion.
Uuniin menossa kypsymään...
Samalla kertaa kääryleiden kanssa kypsyi uunissa lisukkeeksi uunikasvikset.
Uunikasvikset
(kolmelle syöjälle)
3 isoa perunaa lohkoina
1 iso keltasipuli lohkoina
3 isoa porkkanaa isoina suikaleina
1 iso makea suippoparika paloiteltuna
2 valkosipulin kynttä
loraus öljyä, suolaa, paprikajauhetta, pippuria myllystä, soijakastiketta
Sekoita kasivkset öljyn ja mausteiden kanssa ja kypsennä uunivuoassa/pellillä paperin päällä ohuena kerroksena noin 200 asteisessa uunissa kypsiksi. Aikaa nemee tällaisessa pienessä annoksessa reilu ½ tuntia.
Kommentit