CIMG6676.jpg

Tämä jogurttikakkuohje oli pinnalla joitakin vuosia sitten. Minulta näyttää löytyvän vuodelta 2009 postaus tästä kakusta...mihin nämä vuodet menevätkään?

 Ennen joulua tarvitsin pikaisesti vielä yhden kahvikakun ja halusin tehdä nimenomaan sellaisen ei niin jouluisen....tätä voi syödä vaikka kesälläkin. Tämäkin kakku vietiin joulukukkasena pikkuleipien lisänä kyläpaikkaan.

CIMG6631.jpg

Vaniljainen jogurttikakku

(1 kpl 2 litran vuokaan tehtynä)

5 dl vehnäjauhoja

3 dl sokeria

1 tl soodaa

2 tl vaniljasokeria

3 dl vaniljajogurttia ( mikä jogurtti vaan käy)

2 munaa

200 g voita sulatettuna

(koristeeksi muutama pala suklaata sulatettuna + nomparelleja)

Sekoita kaikki aineet keskenään esim pallovatkaimella vaan sekaisin. Älä vatkaile, ettei taikinaan tule sitkoa. Paista (rasvatussa ja jauhotetussa) kakkuvuuassa 160 - 170 asteisessa uunissa  45-55 minuuttia. Kokeile kakun kypsyys tikulla. Kuiva tikku = kypsä kakku. Liian kuivaksikaan ei kannata paistaa... Anna kakun jäähtyä vuoassaan muutama minuutti ja kumoa se sitten varovaisesti vadille/tarjottimelle/ritilälle. Halutessasi koristele jäähtynyt kakku esim suklaasulalla ja nomparelleilla. Hyvää mietoa kahvikakkua ilman koristelujakin.

CIMG6671.jpg

Tällä ohjeella tulee mehevä kakku, vaikka taikina tehdäänkin vain sekoittamalla ainekset keskenään. Minusta tämä kakku on parasta ihan jääkaappikylmänä.