CIMG6793-normal.jpg

Vatkattua puuroa/vispipuuroa voi tehdä vaikka mistä makua antavista aineista, tällä kertaa hyödynsin kaapissa olevan kuivatun aprikoosipussillisen. Ohje on ihan perusohje vatkatulle puurolle...

Vatkattu aprikoosipuuro

1 l vettä ( osaksi voisi laittaa makuun sopivaa mehua)
200 g pss kuivattuja aprikooseja
1 1/2 dl mannasuurimoita
n. 1 dl sokeria
ripsaus suolaa ( korostaa muita makuja ja vie veden makua pois)
(2 tl vaniljasokeria, ei välttämätön)


Keitä aprikooseja maustetussa vedessä kunnes ne ovat ihan pehmeitä. Voit vatkata niitä ihan rikki pallovatkaimella. Vatkaa mannasuurimot kuiviltaan ripotellen kiehuvaan liemeen koko ajan pallovatkaimella vatkaten. Hauduta puuroa miedolla lämmöllä välillä pohjaa myöten sekoittaen n.10 minuuttia.  Anna puuron jäähtyä ainakin haaleaksi ja vatkaa se sitten kuohkeaksi sähkövatkaimella.... mitä enemmän vatkaat, sitä vaaleampaa ja höttöisempää puurosta tulee. Vatkausvaiheessa kannattaa vielä maistella makua ja puroon voi halutessaan lisätä esim vaniljasokeria antamaan lisämakua.

 

CIMG6784-normal.jpg

Minä vatkasin puuroa aika kauan ja siksi väri on vaalea....maan hyvin maistui aprikoosille.