CIMG6707.jpg

Jos tykkäät appelsiinista ja pannukakausta, niin taatusti tykkäät myös tästä ihanan keltaisesta appelsiinipannukakusta.

Meillä kävi pannarille niin, että muutamat söivät tätä niin paljon, ettei sitä riittänyt ystäville maistiaisiksi, joten tätä on tehtävä pian uudemman kerran.

Riippuen siitä, kuinka appelsiinista haluat pannarin olevan, kannattaa laittaa appelsiinimehua ja ohueksi raastettua appelsiinin kuorta. Minä laitoin pellilliseen pannaria 2 dl appelsiinimehua ja yhden ison appelsiinin kuoriraasteen. Raaste oikein, oikein ohueksi raastettuna ja meistä pannarissa oli ihan riittävästi appelsiinin makua. Aterialla tätä oli jälkkäriksi kahvin kanssa syömässä muitakin kuin kanssasyöjä ja minä. Yksimielisiä oltiin mausta.

Appelsiinipannukakku valmistui alla olevalla ohjeella. Appelsiinimehua ei kannata laittaa heti maidon joukkoon, sillä muutoin neste voi juoksettua/leikata. Kun noudatat ohjetta, tulee ok taikina. Meidän pannari ei ole mitenkään kauhean makeaa, joten makean persot, laittakaa vähän enemmän.

Appelsiinipannukakku

(pellillinen, pellin koko 34x37 cm)

6 dl maitoa

4½ dl vehnäjauhoja

3 isoa kananmunaa

1 tl suolaa

½ dl sokeria (tällä määrällä ei tule kovin makeaa, joten kovin makeasta tykkäävät laittakaa enemmän)

2 dl appelsiinimehua (valmismehu käy, käytin Lidlissä myytävää Solevitan orange juicea, se kylmäsäilytyksestä löytyvä muovipullo  ja mehun asuutta voi kasvattaa mielensä mukaan, samalla maitomäärää pienentäen)

1 ison appelsiinin ohueksi raastettu kuori (maistele taikinaa, jos haluat laittaa enemmän, meistä tämä oli riittävä)

noin 50 g voita sulatettuna

Valmistaminen

Mittaa kulhoon maito, vatkaa sekaan jauhot -> tasainen seos. Lisää kananmunat ja mausteet (pese appelsiini oikein hyvin ennen kuoren raastamista) sekä appelsiinimehu ja voisula. Maistele taikinaa, jos haluat sokeria tai appelsiinin makua lisää) Anna taikinan turvota 15 min, jos on aikaa.

Kaada taikina uunipannulle missä on leivinpaperi tai paista pannukakku hyvin voidellulla uunipannulla ilman paperia. Minä käytän leivinpaperia. Paista pannari 200-225 asteessa tavallisen uunin keskitasossa kypsäksi. Aikaa menee 25-30 minuuttia pannarin paksuudesta ja uunin lämpötilasta johtuen. Ja toki siitäkin miten tummaksi/vaaleaksi haluat pannarisi paistaa.

CIMG6668.jpg

Olen aina kuvitellut, että kaikki tykkäävät ja haluavat pannarin olevan tällainen uunissa kupruileva versio (kupruilevalle pannarille on tällainenkin nimi annettu -> "tissipannukakku") Facebookin ruokaryhmässä olen lukenut monia kommentteja, joissa kuulutetaan littanapannukaun ohjetta. Eivät siis tykkää kupruilevasta. Littanan pannarin saa, kun laittaa vaan enemmän jauhoja ja jättää munamäärän pieneksi ja joittenkin mielestä rasvakin asiaan liittyy, vaan siihempä en ota kantaa. 

CIMG6712.jpg

Minä leikkaan pellillisen pannaria 16 palaan. Osa syötiin ihan tällaisenaan ilman mitään lisuketta. Laitoin tarjolle kotitekoista mansikka-raparperihilloa ja hyvin passasi senkin maku appelsiinipannarin kanssa.