Pitkästä aikaa tuli viime viikonlopuksi tehtyä tällaista helppoa broileriruokaa... eipä ole paljoa tekemistä, uuni hoitaa hommat.
Käytin tähän ruokaan myös säilykettä, mihin olen nykyisin ihan heikkona... paahdettuja paprikoita ( juu, juu, voishan niitä itsekkin paahtaa, muttei vaan aina viitsi, halua tai ehdi...)
Sinihomejuustoinen versio oli oikein miun mieleistä....
Paprikaista broileria riisipedillä
3½ dl puuroutumatonta riisiä
9 dl vettä
1 kanalienikuutio
suolaa ( n. 1 tl)
paprikajauhetta ( n.1 tl)
mustapippuria myllystä 5 kierrosta
2 dl pakastesipulikuutioita
2 rkl soijakastiketta
6 broilerin rintafilettä/ohutleikettä/koipi-reisipaloja marinoituna ( käytin hunajamarinoituja)
2 dl ruokakermaa ( jos ei halua laittaa, vesikin käy)
1 pieni prk ananaspaloja
4-5 paahdettua punaista paprikaa (säilyke)
½ - 1 palaa Aura-juustoa ( käytin vain ½ pkt, koska laitoin juustoa vain osaan vuoasta)
Mittaa vesi, mausteet, sipuli ja riisi uunivuokaan ja kuumenna 200- 225 asteisessa uunissa n. 10 min. Sekoita seos sekaisin ja laita (ruskistetut) lihat ja ananaspalat vuokaan. Jatka kypsentämistä reilu ½ tuntia. Lisää pinnalle suikaloidut paahdetut paprikat , sinihomejuusto nokareina ja liruttele ruokakerma vielä kostukkeeksi vuokaan. Jatka vielä kypsentämistä 10-15 min.... sitten pitäskin olla ateria valmis 6:lle syöjälle.
Näihin olen ihan heikkona nykyisin.... nam!
Kommentit