IMG_20210304_170726.jpg

Minun ensikohtaaminen tämän pullamallin kanssa tapahtui näiden herkullisten hasselpähkinätäytteisten herkkupullien yhteydessä. Vieläkin nuo ovat yksiä mieluisimpia pullia omaan suuhuni.

Nämä kanelitäytteiset pullat on tehty ihan tavallisesta maukkaasta pehmeästä kohonneesta pullataikinasta.

IMG_20210304_145253.jpg

Tällä kertaa pullissa on täytteenä ihan vaan pehmeää voita, paljon kanelia ja sokeria (myös fariinisokerilla tulee herkullisia)

Myös esim voi + kookoshiutale + sokeri + vaniljasokeri on ihana täyte. Samoin omenasose, omenaraaste maustettuna, vaniljakreemi, vaniljakreemi-rahkaseos, maustettu tuorejuusto ihan sellaisenaan tai vaikkapa nutella ovat maukkaita täytteitä tämänkin mallisiin pulliin.

IMG_20210304_145515.jpg

Suorakaiteen muotoinen täytetty taikinalevy käännetään kolmeen osaan ja siitä leikataan kuvan mukaisia osioita, letitetään ja päät käännetään alaspäin ja laitetaan pulla voideltuun muffinssipellin syvennykseen kohoamaan.

IMG_20210304_164227.jpg

Hyvin kohotetut pullat voidellaan kananmunaseoksella, pintaan sokeria ja paistumaan noin 200 asteiseen tasalämpöiseen uuniin. Kypsymisaika on noin 20 min.

IMG_20210304_170716.jpg

Minulla ei oikein sihti pelannut ja osasta pullia tuli isompia.

IMG_20210304_173328.jpg

IMG_20210304_171706.jpg

Suun saa laittaa isoksi, kun näistä pullista haukkaa...

IMG_20210304_171529.jpg

Tässä sama pulla paistettuna ilman muffinssipeltiä. Tällöin pullasta tulee tietty hieman matalampi, mutta on mielestäni helpommin syötävä pulla tässä muodossa, vaan onkos ulkonäkö vaatimattomampi, sen päättäköön jokainen itse.