CIMG4708.jpg

Aamupalasarviksi /kahvipöydän pieneksi suolaiseksi tarjottavaksi tein juustosarvia. Näissä ei siis ole mitään täytteenä, vaan juustoraastetta taikinassa ja koristeena. Halutessaan voi tietenkin laittaa vielä juustoraastetta tai muuta mieleistä täytteeksi. Ohje on pienin muokkauksin tästä ohjeesta.

Juustosarvet

(48 kpl) 

7 dl maitoa

50 g tuorehiivaa

2 tl suolaa (käytän hienoa merisuolaa)

5 dl voimakkaan makuista juustoraastetta (käytin punaleima emmentalia)

vehnäjauhoja (noin 1,7 litraa, sen verran että tulee pehmeä taikina)

250 g voita (huoneenlämpöisenä, voi toki myös sulattaa)

Täyte: kinkkua ( käytin ohuen ohuita kinkkusiivuja 2 kpl/sarvi), juustoraastetta...tai kumpaakin tai mitä nyt jokainen haluaakaan laittaa suolaisten sarvien täytteeksi

Voiteluun: 1 muna

Koristeeksi: juustoraastetta (tai jotain siemeniä esim. unikon tai seesamin)

Lämmitä maito haaleaksi, lisää hiiva ja suola -> sekoittele kunnes hiiva on liuennut. Lisää jauhoja ja alusta pehmeä tasainen hiivataikina. Lisää pehmeä rasva alustamisen aikana taikinaan. Kohota taikinaa peitettynä lämpimässä paikassa hetkinen...esim. 15 min. Hiero taikinasta tanko jauhotetulla pöydällä ja jaa se 6 yhtä suureen osaan. Kaulitse jokainen osa pyöreäksi ohueksi levyksi ja jaa se 8 osaan/sektoriin. Rullaa kolmion leveämmästä päästä alkaen rullalle ja taivuta kaarevaksi. Laita sarvet pellille liitoskohta alas, niin sarvet pysyvät kiinni kohoamisen ja paiston aikanakin. Kohota sarvet. Voitele munalla (vatkaa rakenne ensin rikki) ja koristele sarvet. Paista sarvet noin 225 asteisessa uunissa 12-15 min. Varo paistamasta sarvia turhan kuiviksi.

CIMG4712.jpg

 

CIMG4701.jpg

Nämäkin sarvet menivät pakastimeen omia juhlia varten....