CIMG4776-001.jpg

Mimmin keittiössä tehdään jälkiruokia kauhean harvoin ja silloinkin kun tehdään, ne ovat tällaisia nopeita, pikkasen vatkaamista ja sekoittamista tarvitsevia herkkuja. Tämä oli kyllä hyvää, kummasti turkkilainen jogurtti piristi perus mustikkarahkaa. Tein tämän suhteessa vähällä kermalla ja siltikin oli miellyttävän pehmoinen suutuntuma sillä onhan tuossa turkkilaisessaa jogurtissa (Lempi) rasvaa peräti 10 %.

CIMG4767.jpg

Minä tein herkun pakastetuista mustikoista, mutta tietenkin tuoreet käyvät ihan yhtä hyvin ja muistakin marjoista tämä valmistuisi samoilla suhteilla. Sokerimäärää voi joutua lisäämään, jos käyttää happamia marjoja. Sellaiset minä hieman survoisin ennen sekoittamista muihin aineisiin, mutta mustikat jätin ihan kokonaisiksi, mitä nyt sekoittamisen aikana vähän muusaantuivat. Jos teet herukoista rahkaa, niin loraus kinuskikastiketta korvaamaan sokeria passaa oikein hyvin tähän tapaan..(tuohonkin käy hyvin sekaan turkkilainen jogurtti)

Mustikkaherkku

(meillä tämän söi 5 syöjää)

2 dl vatkautuvaa kermaa (käytin vispiä ja enemmänkin kermaa voi halutessaan laittaa -> 4 dl)

1 prk (=200 g) maustettu rahka vanilja

1 prk (=300 g) turkkilaista jogurttia (Lempi)

5-7 dl mustikoita (minä laitoin isoimman määrän, mutta vähempikin piisaa, jos haluaa säästellä mustikoita)

sokeria (laitoin vain ½ dl....kannattaa maistella mieleinen makeus)

vaniljasokeria (laitoin 2 tl)

(sitruunan mehua)

pinnalle vielä mustikoita koristeeksi

Valmistaminen:

Vatkaa kerma vaahdoksi.

Yhdistä kaikki muut ainekset kulhoon ja sekoittele nostellen kaikki sekaisin. Maistele seosta ja lisää sokeria, jos tykkäät makeammasta. Jos kaipaat herkkuun lisää kirpakkuutta, laita vähän sitruunan mehua sekaan. Minä en laittanut. Ripottele vielä pinnalle mustikoita.

CIMG4776.jpg

Nopeasti valmistui kipollinen mustikkaista herkkua. Kunhan puolukat kypsyvät, niin sitten tätä tehdään meillä puolukkaisena versiona.