CIMG7923.jpg

Muffinsseja tulee tekaistua aika usein kahvipöytään. Tällä ohjeella muffinssit valmistuvat sinä aikana kun uuni kuumenee, koska taikinassa ei tarvitse sekoitella mitään. Karpalot ovat tässä ohjeessa kuivattuja. Niistä onkin tullut minulle uusi raaka-aines mitä käytän ruokiin ja leivonnaisiin usein. Esim ihan sämpylätaikinaan, pikkuleipiin, kahvikakkuihin, leipätaikinoihin jne.

Valkosuklaa-karpalomuffinssit

(ohjeella tulee 10 kpl ISOJA muffinsseja)

3½ dl vehnäjauhoja

2 dl sokeria

2 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

ripsaus suolaa

1 dl maitoa

100 g voita sulatettuna ja jäähdytettynä

2 isoa kananmunaa

100 - 150 g suklaata rouhittuna

 1½ - 2 dl  kuivattuja karpaloita (tai rusinatkin käyvät yhteen valkosuklaan kanssa)

 

Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa + kuivatut karpalot.

Lisää seokseen kaikki muut ainekset ja sekoita taikina tasaiseksi. Älä kuitenkaan vatkaa sitä, ettei taikinaan tule sitkoa.  

Viimeiseksi lisää rouhittu (ihan vaan esim isolla veitsellä työlaudalla) suklaa karkeana rouheena ja sekoita  taikina sekaisin nostellen.

Nostele taikina muffinssivuokiin esim kahdella lusikalla. Mikäli käytät ohuita paperivuokia, laita ne muffinssipellin syvennyksiin. Minulla oli jämäköitä foliovuokia, joten laitoin ne vain pellille.

Paista muffinssit himpun verran alle 200 asteisessa uunissa 15-20 min.

Tarkkaile paistumista, uunit kun ovat niin erilaisia. Turhan kuiviksi ei näitäkään kannata paistaa. Tikulla voi kokeilla keskeltä kypsyyden, mikäli katsoo tarpeelliseski. kuiva tikku = kypsä muffinssi/kakku.

CIMG7915.jpg

Pinnalle voisi siivilöidä tomusokeria ja kuorruttaa nämä jollain ihanalla kuorrutksella. Niin, voisi.... kun minä kysyn kotona laitanko jotain kuorrutusta, kysytään minulta yleensä, että onko pakko. No ei ole pakko, syödään tällaisenaan.