1940684.jpg

Lihapyöryköissä häivähdys kantarellin makua

½ dl korppujauhoja

1 dl kermaviiliä

300 g jauhelihaa

1 muna

1½ tl jauhelihamaustetta

½ tl suolaa

½ tl aromat-seosta

valkopippuria myllystä

50 g kantarellituorejuustoa

Sekoita ensin korppujauho ja kermaviili ja lisää seokseen kaikki muut ainekset. Muotoile pyöryköiksi ( minä tein 9 kpl) tai pihveiksi ja paista 200-225 asteisessa uunissa 20-25 min, pyöryköiden koosta riippuen.

1940663.jpg

Me söimme lihapyörykät oman maan perunoiden, he-ma-po seoksen ja tomaattisen kermakastikkeen kanssa.

Kolmen annoksen kastikkeessa on 1½ dl ruokakermaa+1½ dl vettä + vaaleaa kastikesuurusta ja suurustettu kastike on maustettu ½ lihaliemikuutiolla, tomaattipyreellä, sinapilla, suolalla ja valkopippurilla.