Lihapyöryköissä häivähdys kantarellin makua
½ dl korppujauhoja
1 dl kermaviiliä
300 g jauhelihaa
1 muna
1½ tl jauhelihamaustetta
½ tl suolaa
½ tl aromat-seosta
valkopippuria myllystä
50 g kantarellituorejuustoa
Sekoita ensin korppujauho ja kermaviili ja lisää seokseen kaikki muut ainekset. Muotoile pyöryköiksi ( minä tein 9 kpl) tai pihveiksi ja paista 200-225 asteisessa uunissa 20-25 min, pyöryköiden koosta riippuen.
Me söimme lihapyörykät oman maan perunoiden, he-ma-po seoksen ja tomaattisen kermakastikkeen kanssa.
Kolmen annoksen kastikkeessa on 1½ dl ruokakermaa+1½ dl vettä + vaaleaa kastikesuurusta ja suurustettu kastike on maustettu ½ lihaliemikuutiolla, tomaattipyreellä, sinapilla, suolalla ja valkopippurilla.
Kommentit