CIMG8763.jpg

Tällä ohjeella tehtyä rukiista kinkkupiirakkaa saisin tehä meille vaikka joka viikko. Jotenkin vaan tuo rukiinen maku natsaa meille nyt parhaiten. Toki jos ei tykkää ruisversiosta, voi pohjaan laittaa vain vehnäjauhoja.... vaan eihän se sitten samanlaiselle maistu. Pohjana on siis moneen leivonnaiseen passeli rukiinen rahkavoitaikina.

CIMG8749.jpg

Nämä 2 pellillistä aika muhkeaa piirakkaa valmistuivat hieman runsaimmmilla täytteillä mitä aikaisemmin olen tehnyt. Myös täytteen ainesuhteet ovat pikkasen erilaiset, vaan kummallakin tulee hyvää piirakkaa.

Rukiinen kinkkupiirakka 2

(HUOM! ohjeella tulee 2 pellillistä piirakkaa.  Pellin koko n. 32x33 cm)

Rukiinen rahkavoitaikina

500 g voita

6 dl vehnäjauhoja

3 dl ruisjauhoja

2 tl leivinjauhetta

2 maustemitta suolaa

500 g maitorahkaa

 
Täyte
8 isoa kananmunaa
 
300 g ruohosipulituorejuustoa
 
2 prk (=4 dl)  kermaviiliä tms.
 

noin 8 dl juustoraastetta täytteeseen + vielä noin 4-5 dl päälle

mustapippuria myllystä muutamia kierroksia

suolaa ( vajaa tl huomioiden kinkun suolaisuus)

700 g savupalvikinkkua

200 g meetwurstia

1 punainen oikein iso suippopaprika (tai 2 pienempää)

7 säilykerpersikan puolikasta

Nypi keskenään (huoneen lämpöinen, ei sulateta) voi ja kuivat aineet. Lisää sekaan rahka ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Älä vaivaa turhaan, sitkoa ei haluta taikinaan. Jaa taikina pieniin osiin pellille leivinpaperin (mulla taasen kaksinkertainen paperi pellillä) päälle, ripsauta jauhoja palasten päälle ja painele taikina käsin pellin kokoiseksi levyksi, nosta myös tasaiset (noin 2 cm korkuiset )reunat, ettei päällys pääse valumaan pohjalle, eikä piirakka näin ollen paistuisi pohjalta kunnolla. Tekovaiheessa pohjataikinaa tuntui olevan vähän turhankin paljon, vaan valmiissa piirakassa pohja oli hyvän paksuinen, joten kannattaa vaan taputella koko taikinamäärä  kahdelle pellille...

Valmista täyte: Hienonna kinkku, meetvursti ja paprika pieniksi kuutioiksi. Sekoita ne kermaviilin, tuorejuuston, munien, mausteiden ja juustoraasteen kanssa sekaisin.... maistele täytteen suolaisuutta. Kaada täyte pohjan päälle ja levitä tasaiseksi. Ripottele  päälle pienet persikkakuutiot ja vielä  vähän juustoraastetta päälle. Paista piirakka 200 steisessa uunissa noin ½ tuntia.....tarkkaile kypsymisen loppupuolella, ettei mene liian tummaksi.

CIMG8753.jpg

Jos haluaa punaisia paprikapaloja enemmän näkyville, kannattaa jättää osa paprikakuutioista ripoteltavaksi persikkakuutioiden kanssa täytteen päälle.